Küçük kız günde 484 ve her iki dakikada bir mesaj atarak bilmeden Guinness Rekorlar Kitabı'na da girmeyi başardı.

13 yaşındaki kızın babası Greg Hardesty telefon faturasını ilk gördüğünde büyük bir şaşkınlığa kapıltığını ve yanlışlık yapıldığını düşündünü söyledi.

Ancak hesap makinesiyle hesaplayınca ayda 14 binden fazla kısa mesaj yazmanın mümkün olduğunu ve ikna olduğunu belirtti.

Küçük kız cep telefonu şirketinin tarifeli bir paketinden yararlandığı için fazla para ödemek zorunda kalmadı. Ancak eğer normal tarifeyle ödeme yapmış olsaydı 14 bin 528 kısa mesaj için 2 bin 905 dolar ödemek zorunda kalacaktı.

Ama 13 yaşındaki kız yine de ceza almaktan kurtulamadı. Akşam yemeğinden sonra artık cep telefonu ailesi tarafından elinden alınıyor.

DÜNYADAN KISA KISA...

HAMAS SİLAH VE GÖNÜLLÜ İSTEDİ
Hamas'ın İran'daki temsilcisi Ebu Usame Abid El-Mati, İsrail saldırıları ve işgaline karşı İslam dünyasını yanlarında görmek istediklerini söyledi. El-Mati, Tahran'da bugün düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in, ABD ve diğer destekçilerinin himayesinde Gazze Şeridi'nde savunmasız sivilleri katlettiğini belirtti.

BLAIR GAZZE İÇİN ATEŞKESTEN UMUTLU
Orta Doğu Dörtlüsünün Özel Temsilcisi Tony Blair, Gazze Şeridi'ndeki çatışmaların sona ermesi yönünde önümüzdeki günlerde ateşkes sağlanabileceği beklentisini taşıdığını belirtti. Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile görüşen Blair, acil bir ateşkes anlaşması için gereken unsurlar bulunduğunu düşündüğünü açıkladı. Blair, halen yapılması gereken daha çok iş olduğunu, "önümüzdeki günlerde" bir ateşkesin sağlandığını görmeyi umut ettiğini söyledi.

YERİNİ BİLDİRENE 1 MİLYON EURO ÖDÜL
Sırbistan hükümetinin, Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'yle işbirliğinin tamamlanması amacıyla, aranan savaş suçu zanlısı Sırp General Ratko Mladiç'in yakalanması için 1 milyon euroluk ödül koyduğu bildirildi. Sırbistan'daki bütün polis merkezlerine gönderilen "aranıyor" afişlerinde Ratko Mladiç'in fotoğrafı yer alıyor. Afişte, Bosna'da savaş suçu işlediği gerekçesiyle aranan "Bosna Sırp Cumhuriyetinin" eski başkanı Goran Haciç'in fotoğrafı da bulunuyor.

PRENS HAKKINDA İNCELEME
İngiliz ordusu, Pakistan asıllı arkadaşına "Paki" diyen Prens Harry hakkında inceleme başlattığını açıkladı. Sundhurst askeri kolejinden arkadaşı olan Ahmed Rıza Han için, İngiltere'de Asya kökenliler için aşağılama olarak kabul edilen "Paki" diyen Harry, kamuoyu önünde arkadaşından özür dilemişti.