Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eralp Atay, yaptığı basın açıklaması ile Türk Tabipler Birliği olarak kendi yasalarını öneri olarak hazırladıklarını söyledi. "Sağlık Personelinin Tam Süre Çalışmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" adını verdikleri öneriyi kamuoyu ile paylaşan Atay, “Sesimizi kimseye duyuramadık, bu nedenle kendi yasa tasarımızı hazırladık” dedi.
Hekimlerin; Geçim sıkıntısı çekmeyecekleri, insanca yaşamalarını sağlayacak bir ücret, Ailelerine ve kendilerine zaman ayırabilecekleri bir çalışma düzeni, Hastalarına nitelikli sağlık hizmeti sunabilmek için bilgilerini güncelleme olanağı, Beden ve ruh sağlıklarını korumak, Şiddete uğramamak, Birlikte hizmet ürettikleri ekip arkadaşlarıyla barış içinde çalışmak, İşten atılma kaygısı yaşamamak istediğini ifade eden Atay açıklamasında “Aslına bakılırsa hekimler olarak, her şeyin normal sınırlarda olmasından başka bir beklentimiz yok. Oysa bize dayatılan koşullar tam tersi. Son derece düşük emekli maaşları, günde 24 saat çalışsak da gerçekte ücretin artmayacağı, sağlık hizmetini içten içe çürüten bir performans sistemi dayatılıyor. İnsanlık dışı çalışma süreleri ne bilgimizi ve kendimizi yenilemeye, ne de ailelerimize zaman ayırmaya olanak bırakıyor. Uygulanan çalışma ve ücret politikaları sağlık ekibinin çalışma barışını bozuyor. Sözleşmeli çalışma iş güvencemizi ortadan kaldırıyor. Gün geçmiyor birimize şiddet uygulanmasın. TTB bunları yıllardır dillendiriyor. Yıllardır söylüyoruz, anlatıyoruz, talep ediyoruz, eylem yapıyoruz. Ancak hükümete sesimizi duyuramadık. Sonunda Türk Tabipleri Birliği, hekimlerin bu temel insani taleplerini karşılayacak bir yasa tasarısı hazırladı” diye konuştu.
Sağlık Personelinin Tam Süre Çalışmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Önerisi" adı verilen öneride; hekimlerin yaşadığı sıkıntılar ve önerilen çözüm yolları yer alıyor.