AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-Mimar Sinan Anadolu Teknik Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen sertifika törenine Vali Yardımcısı Halil Canavar, Belediye Başkanı Vekili Cemalettin Küçükerol, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Raziye Yaralı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nurettin Yeşilbursa, Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkan Vekili Selahattin Çetindoğan, İnşaatçılar Odası Başkanı Alaattin Durmaz, Mimar Sinan Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Muzaffer Moran ve Baş Müdür Yardımcısı Mustafa Urfalı ile kursiyer inşaat ustaları katıldı.

3194 sayılı İmar Kanununun 28. Maddesi gereceğince, 2012 yılından itibaren inşaat ve tesissat işlerinde çalışan ustaların yetki belgesinin olması gerektiğinden dolayı toplamda 10 günlük bir eğitimde 40 saat Mimar Sinan Anadolu Teknik Teknik Lise ve Endüstri mimar-sinan-anadolu-teknik-lise-ve-endustri-meslek-lisesi-muduru-muzaffer-moran.jpgMeslek Lisesi Uzman Öğretmenleri tarafından Mesleki Gelişim ve Uyum Kursu gören ve kursun sonunda girdikleri sınavda başarılı olan 242 inşaat ustası iş yerlerinde sigoratalı çalışabilmelerine yarayan  kursunu bitirerek yetki belgelerini aldılar. 80 kursiyerin daha kursa devam ettiğini belirten Okul Müdürü Moran, "Kursiyerlerimiz 10 gün boyunca okulumuzda eğitim görmüş ve kurslarını başarılı bir şekilde bitirerek kurs bitirme belgesini almaya hak kazanmışlardır. Okulumuz bünyesinde böyle bir kurs vermekten mutluyuz" dedi.

      Aydın İnşaatçılar Odası Başkanı Durmazinsaatcilar-odasi-baskani-alaattin-durmaz.jpg, yaşı ilerlemiş inşaat ustalarının odalarına geldiğini ve yapılan araştırmada emekli olabilecek yaşta görünmelerine rağmen 1 yıl dahi sigortası ödenmiş çıkan ustaların sayısının çokluğuna dikkat çekerek, "Bu belgeler sayesinde inşaatlarda sigortasız çalışmayacaksınız. Hem kurs alıyorsunuz hem de kursunuz resmiyet kazanarak sizlere belge veriliyor. Mesleğimizde çıraklık dönemi olmuyor. Hangi anne baba derki çocuğumu inşaat ustası yapacağım? Mesleğimiz artık son çare yapılan meslek haline geldi. Bu kurs sayesinde kimlik kazanıyoruz. Artık belgeleriniz olacak" diye konuştu.

     Vali Yardımıcısı Canavar, "Bir harf bile öğrenmek çok önemlidir. Kurslarımız sayesinde hem teoriğini hem de pratiğini öğrenmiş oldunuz. Tüm meslek dallarımız için okullarımız bu tür kurslara hazırlar. Okul deyince eskiden akla çocukların eğitim gördüğü yer olarak gelirdi. Fakat şimdi 7'den 70'e, kadın, erkek herkezin eğitim gördüğü bir yer oldu" dedi.

     Yapılan konuşmaların ardından kendilerine böyle bir imkan verildiği için emeği geçen herkese teşekkür eden kursiyer inşaat ustaları kurs bitirme sertifikalarını aldılar.  

Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!

img_2019.jpg

img_2033.jpg

img_2035.jpg

img_2037.jpg

img_2038.jpg

img_2039.jpg

img_2040.jpg