Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, inşaatta inceleme yaparak, yönetim kurulu üyelerinden bilgi alırken, kongre vadisinin ilk bölümünü oluşturan kongre merkezinin 1 Haziran"da hizmete gireceği açıklandı.
“Kuşadası ve Ege Bölgesi"nin kaderini değiştirme” sloganıyla projelendirilen Kuşadası Kongre Vadisi inşaatı tüm hızıyla sürerken, yönetim kurulu üyeleri son çalışmaları kontrol etmek amacıyla bir araya geldi. Kongre Vadisi"ni işleten Kuşadası Kongre Merkezi Şirketi (KOMER)"nin yönetim kurulu toplantısına katılan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Kuşadası Kongre Vadisi'nde incelemelerde bulunup, inşaatla ilgili yönetim kurulu üyeleri ve müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldı. İnşaat alanında gerçekleşen toplantıya, Aydın Valisi Hüseyin Avni Çoş"un yanı sıra Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, TÜRSAB Genel Başkanı ve KOMER Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Kuşadası Belediye Başkanı ve KOMER Başkan Yardımcısı M. Esat Altungün, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, KOMER Yönetim Kurulu üyesi ve Peninsula Turizm"in sahibi Tevfik Bağcı, KOMER üyesi turizmciler, yetkililer ve müteahhit firma temsilcileri katıldı. Toplantının ardından Vali Coş, Kaymakam Esen, Belediye Başkanı Altungün ve Başaran Ulusoy ile yetkililer inşaat alanında inceleme yaptı.
KOMER yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi alan ve inşaatın daha da hızlandırılmasını isteyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tamamlandığında Avrupa'nın en büyük kongre vadisi olacak projenin Kuşadası ve Ege Bölgesi'nin kaderini değiştireceğini söyledi.
TÜRSAB Genel Başkanı ve KOMER Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, inşaatın hızla devam ettiğini ve ilk bölümü oluşturan kongre merkezinin 1 Haziran"da hizmete gireceğini söyledi. Başaran Ulusoy, “Hızlandırdığımız çalışmalar ile önemli bir noktaya geldi. Burası; Türkiye'de kongre vadisi olarak baştan planlanan ilk tesis. Tamamlandığında turizme çok büyük katkısı olacak. Bu kongre merkezinin dünyada bir benzeri yok. Hizmete girdiğinde sadece Kuşadası"na değil, tüm bölgemize önemli katkısı olacak” dedi.
BAŞKAN ALTUNGÜN, “ İNŞAAT ÇALIŞMALARI HIZLA SÜRÜYOR”
Bu arada, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise tamamlandığında Avrupa'nın en büyük kongre vadisi olacak projenin Kuşadası"nın ve Ege Bölgesi"nin kaderini değiştireceğini söyledi. Kongre Vadisi"yle ilgili açıklamalar yapan Başkan Altungün, 1 milyon 100 bin metrekare alanda kurulacak olan Kongre Vadisi projesinin Kongre Sarayı, Civilarium, 5 yıldızlı Resort Otel ile Safari ve Kuğulu Park'tan oluştuğunu kaydetti. Yaklaşık 50 bin metrekarelik alanda kongre ve sergi imkanı sağlayacak Kongre Sarayı projesinin inşaatı için turizm yatırım belgesi ile yatırım teşvik belgesi alındığını ifade eden Başkan Altungün, 50 bin metrekareye yakın kapalı alanı olan ve 10 bin kişiye yakın çeşitli ünitelerde oturma kapasitesine sahip bulunan Kongre Sarayı'nın şimdiden pazarlanmaya başlandığını ve Haziran 2011 tarihinde tamamlanmasının planlandığını söyledi. Aynı zamanda KOMER yönetim kurulu üyesi de olan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün Kongre Sarayının 3 bin 415 kişilik oditoryum, bin 915 kişilik kongre salonu, 830 kişilik konferans salonu, 20 adet çeşitli kapasitede toplantı salonları, 2 adet sinema salonu, fuar ve sergi alanları, özel yemek salonları, kafeterya, bar, banket salonu, çevirmen odaları ve simultane odaları ve otopark gibi ünitelerden oluşacağını söyledi. Belediye Başkanı Altungün, çalışmaların aksatılmadan yürütülmesi için tüm önlemlerin alındığını belirterek, “İnşaat tüm hızıyla devam ediyor. Hizmete girdiği andan itibaren, kongre vadisinin Kuşadası ve Türk turizmine büyük katkıları olacak “ dedi.
PROJESİNİN TOPLAM MALİYETİ 250 MİLYON TL'Yİ AŞIYOR
Otel, sosyal tesisler, villalar, safari park gibi farklı bölümlerin yer alacağı Kongre Vadisi projesinin sadece ilk bölümünü oluşturan Kongre Merkezi'nin birinci kısmı 35 milyon YTL'ye mal olacak. Kuşadası turizmini canlandırması ve büyük bir ekonomik potansiyel yaratması hedeflenen KOMER'in inşaata halen devam ediyor. 28 Ekim 2008 tarihinde ilk bölümü oluşturan Kongre Merkezinin inşaatı tamamlanacak. İkinci bölümde ise sosyal tesisler, yemek üniteleri, amfitiyatro ve villalar, üçüncü bölümde 600 odalı otel, dördüncü bölümde de safari park yer alıyor. Projenin toplam maliyeti 250 milyon YTL'yi aşıyor. Kuşadası Belediyesi, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Uluslararası Kongre Tesisleri İşletmeciliği Şirketi (UKTAŞ), Aydın Özel İdaresi, Kuşadası Ticaret Odası, LİMAŞ, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Peninsula Turizm'in sahibi Tevfik Bağcı ve bazı turistik tesislerin ortak olduğu Kuşadası Kongre Vadisi şirketi KOMER, Avrupa'nın en büyük kongre merkezi projesi olarak tasarlandı.