Umarım sezon sonunda Beşiktaş şampiyon olur. Sergen ise bugüne kadar gördüğüm en iyi futbolcuydu. Nasıl Avrupa'da oynamadı, hala anlamış değilim” diye konuştu.

"Yetersiz" dediler Manchester"a gitti!
Beşiktaş"a 26 yaşındayken 1995 yılında Lillestrom"dan geldi. 1 sezon oynadı, ancak Türkiye"deki otoriteler tarafından beğenilmedi. “Türkiye"de oynayacak kapasitede değil” denilen Norveçli oyuncu şok bir şekilde Manchester United"a gitti, 2002 yılına kadar da Şeytanlar"ın savunmasının değişmez ismi oldu. United"ta 4 Premier Lig Şampiyonluğu yaşadı, bir Federasyon Kupası kazandı. Bundan önemlisi United"ın hala hafızalara kazınan ve uzatma dakikalarında Bayern Münih"i Şampiyonlar Ligi finalinde 2-1 devirdiği maçta, Stam"la birlikte unutulmaz takımın efsaneleri arasına girdi. Daha sonra Alpay Özalan"la birlikte Aston Villa"da oynadı, Newcastle United forması da giydi.. Ve son olarak 2008"de Valerenga ile futbola son noktayı koydu. Bahsettiğimiz kişi Norveç"li Ronny Johnsen... Chelsea-Arsenal maçında ülkesinin televizyonuna yorum yapan Johnsen, Stamford Bridge"deki maçın ardından Londra temsilcimiz Edip Adanır"la konuştu, çarpıcı açıkalamalar yaptı. Söz Ronny Johnsen"de...

"Daum, Fener"in hocası mı oldu?"
“Türkiye"nin ve özellikle de Beşiktaş"ın benim için ayrı bir yeri var. Sizi gördüğüme gerçekten çok memnum oldum. İnönü Stadı"nın dört bir tarafında hala seyirci hiç susmuyor değil mi? Takımını bu kadar ateşleyen taraftarı, unutmam tabii ki mümkün değil. Daum, Beşiktaş forması giydiğim dönemde benim hocamdı. Fenerbahçe"ye gitmesine şaşırdım. Onlar bizim en büyük rakiplerimiz arasındaydı. Tabii profesyonel açıdan bakmazsak!”

"Sergen gibisi Manchester"da yoktu"
“Eskilerden bizim dönemimizde Alpay (Özalan) vardı. Çok iyi bir futbolcuydu. Aston Villa"da beraber oynamıştık. Premier Lig"in o dönemindeki en iyi defans oyuncularından biriydi. Ayrıca arkadaşlığı da süperdi. Ama yine de unutamadığım bir isim var;o da Sergen Yalçın. Çok önemli kulüplerde oynadım, İngiltere Premier Ligi"nde forma giydim. Ancak Sergen Yalçın benim bugüne kadar gördüğüm en iyi futbolcuydu. Bambaşkaydı. Muazzam bir tekniğe sahipti ve kesinlikle Avrupa"da oynamalıydı. Çalımları ve sol ayağı ile attığı goller harikaydı. Nasıl Avrupa"da oynamadı, hâlâ anlamış değilim.”

"Favori Türkiye ve Almanya"
“Beşiktaş"ta taraftarın, yönetimi protesto ettiğini sizden öğrendim. Bizim zamanımızda kaybettiğimiz karşılaşmaların ardından, tepki olurdu. Açıkçası Türkiye Ligi maçlarını seyretme imkanı fazla bulamıyorum. Ancak milli takımınızın maçlarını kaçırmıyorum. Euro 2012 elemelerinde, çok kolay bir gruba düşmediniz. Avusturya ve Belçika toparlanma dönemine girdi. Elbette favoriler Almanya ve Türkiye"nin grupta ilk iki sırayı alacağını düşünüyorum...”

"Artık yorumculuk yapıyorum"
“2 sene önce ülkemde Valerenga formasıyla futbolu bıraktım. Kariyerimde önemli başarılara imza attım. Manchester United"a gitmem, benim için bir şanstı. Bayern Münih"i, 1999 yılındaki Devler Ligi finalinde yendiğimiz maç ve kazandığımız kupa, muhteşemdi. Şimdi ise televizyon yorumculuğu yapıyorum. Norveç"te İngiltere Premier Ligi, oldukça seviliyor. Hatta hafta sonu maçlarına seyirci bile geliyor. Ben de burayı iyi tanıdığım için, televizyonda maçları yorumluyorum. Sonuçta futbolu seviyorum. Son olarak Beşiktaş taraftarına, sizin aracılığınızla selamlarımı iletmek istiyorum. Umarım sezon sonunda şampiyon Beşiktaş olur.”