Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçiminden galip çıkan François Hollande , 2 Mayıs'ta Türk Dernekleri Koordinasyon Komitesi Sözcüsü Demir Önger'e gönderdiği mektupta seçim kazanması halinde "büyük bir ülke" olarak nitelediği Türkiye ile bağlarını sıkılaştıracağını belirtirken "soykırımların inkarını" cezalandıran yasasının Anayasa Konseyi'nce iptal edildiğini anımsatarak "Anayasamıza uygun yeni bir yasayı önermek için çalışacağım" dedi. 

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçiminde galip çıkan sosyalist adayı François Hollande, seçimin son turu öncesi Anadolu Kültür Merkezi Başkanı ve Türk Dernekleri Koordinasyon Komitesi Sözcüsü Demir Önger'e gönderdiği mektupta seçimi kazanması halinde "büyük bir ülke" olarak nitelediği Türkiye ile bağlarını güçlendireceğini belirtirken "soykırımların inkarını" cezalandıran yasasının Anayasa Konseyi'nce iptal edildiğini anımsatarak anayasaya uygun yeni bir yasayı önereceğini de bildirdi. 

ABHaber tarafından yansıtılan 2 Mayıs 2012 tarihli mektubunda François Hollande, Sosyalist Partisi'nin "soykırım" yasasının hazırlanmasındaki rölüne dikkat çekerken kendisinin de yasa lehinde oy kullandığını anımsattı.

İNKAR YASASI DOĞRUDAN BİR DEVLET VEYA HALKI HEDEF ALMIYOR

Söz konusu yasanın belirli bir "soykırım"dan söz etmediğini, "soykırım suçları"nı öven, itiraz eden veya kücümseyenleri cezalandırmayı amaçladığını belirten Hollande, yasanın "doğrudan herhangi bir devlet veya halkı hedef almadığını" savundu. 

Hollande'ın Anayasa Konseyi'nin inkar yasasını iptal ettiğini anımsatarak "Anayasamıza uygun yeni bir yasayı önermek için çalışacağım" diye yazdığı mektupta sosyalistlerin Türkiye ile Fransa arasındaki dostluğa bağlı olduklarını belirterek halen iki ülkeyi büyük bir mesafenin ayırmasından üzüntü duyduklarını da dile getirdi.

İki ülkenin birçok konuda bir tarih ve ortak değerleri paylaştıklarını ifade eden Hollande, seçilmesi halinde "Büyük bir ülke olan Türkiye ile bağları sıkılaştırmak için çaba göstereceğim" dedi.