İngiltere, Yemen'den gönderilen ve biri Doğu Midlands havaalanına inen kargo uçağında bulunan bombalı paketlerin ardından hava ulaşımı güvenliğinde önlemleri artırıyor.

Yemen'den karşılıklı uçuşların yapılmadığı ülkede, Somali'den de karşılıklı uçuşlar durdurulacak. İngiltere ayrıca, el bagajlarında bilgisayar yazıcısı kartuju taşımayı yasaklıyor.

İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May, parlamentonun alt kanadı olan Avam Kamarasında yaptığı açıklamada, bu gece yarısından itibaren uygulanmaya başlayacak kısıtlamaların 'tedbir amaçlı' olduğunu ve bu kısıtlamalara Yemen'deki El Kaide ile Somali'deki terörist gruplar arasındaki olası irtibat gerekçesiyle gidildiğini belirtti.

500 gramdan daha ağır yazıcı kartujları, İngiltere'den yapılacak uçuşlarda el bagajlarında taşınamayacak. Bu uygulama, kargo uçakları için de geçerli olacak.

Yemen'den İngiltere ve ABD'ye gönderilen kargo uçaklarındaki paketlerde geçen hafta, yazıcı kartujlarının içine yerleştirilmiş patlayıcılar bulunmuştu.

İngiliz Bakan May, yeni önlemleri hükümetin acil planlama komitesi olan Cobra'nın bugünkü toplantısının ardından açıkladı. Başbakan David Cameron liderliğindeki Cobra toplantılarının gelecek günlerde de yapılması bekleniyor.

A.A.