Didim"de yaşayan ve sayıları bin 500"ü bulan İngiliz vatandaşlarının Türk mutfağına olan ilgisi her geçen gün artıyor. Konya yöresinin vazgeçilmez damak tatları arasında yer alan "Etli Ekmek" şimdilerde İngilizlerin yeni gözdesi haline geldi.
Didim"de Konya yöresinin özel yemeklerinin yapıldığı Hüseyin Sürer ile Seydi Battal tarafından işletilen restoran, son dönemde İngilizlerin de sıkça uğradığı uğrak mekanların arasına girdi. Restoranda yapılan yöresel yemekler arasından daha çok "Etli Ekmeği" tercih eden yerleşik İngilizler, zaman zaman ustalarla bir araya gelerek Etli Ekmeğin tarifini alıyor.
Çocuklarıyla birlikte sık sık restorana gelerek Etli Ekmek yediğini ifade eden Dawn Roberts, “İngiliz mutfağı ile Türk mutfağının ayrı özellikleri var ama buraya gelince Türk Kültürünü öğrendiğimiz gibi, Türk mutfağını da öğreniyoruz. Bu anlamda buraya geldiğimizde bize sunulan Türk yemekleri içerisinde Etli Ekmek"i çok beğendik ve çocuklarımıza da buraya getirerek bu leziz yemeği onlara da tattırdık. Buranın hizmetinden ve gösterilen ilgiden de memnunuz, diğer İngiliz arkadaşlarımıza da tavsiyelerde bulunduk” dedi.
Etli Ekmek"i İngilizlere sevdiren aşçı Habip Geçer de, “Ben burada Memleketimiz Konya"nın etli ekmeğini ve diğer pide çeşitlerini yaparak, servise hazırlıyorum. Bu anlamda işyerimize İngilizlerin gösterdiği ilgi den de memnunuz. Bizim yöremizin yemeklerine ilgi duymaları bizleri artıca mutlu etti” diye konuştu.
İşyeri ortaklarından Seydi Battal ise, işletmelerinde Türk mutfağının çeşitlerini sunmaya çalıştıklarını kaydederek, şunları söyledi: “Bu anlamda İngilizlerin göstermiş odluğu ilgiden memnunuz. Didimliler kadar İngilizlerin de uğrak yerlerinden birisi haline gelmemiz aslı nedeni Damak tadını herkes aynı kalite de ve hizmette sunmamız. Bu anlamda bu durumlar bizler için sevindirici”