Didim belediye başkanı Mümin Kamacı, geçen yıl ilçede konaklayan 67 bin 290 yabancı turistin yüzde 80'inin İngiliz olduğu bildirildi.

Belediye Başkanı Kamacı, yaptığı açıklamada, küresel ekonomik krizin geçen yıl Türkiye'de turizmi etkilediğini belirterek, Didim'de krizin etkisinin ilave yatırımlarla azaltılmaya çalışıldığını söyledi.

Geçen yıl ramazan ayının yaz sonuna denk gelmesi nedeniyle sezonun yerli turist açısından kısa sürdüğünü ifade eden Kamacı, ''Ramazan ayına kadar ciddi bir doluluk yaşandı. Turizm sezonu kısa sürdü ama doluluk anlamında hareketli geçti. BU yıl ramazan ayı ağustosa denk geliyor. Bu nedenle sezon ikiye bölünecek diye düşünüyoruz'' dedi.

Didim'deki 5 bin 829 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel ve tatil köyleri, bin 652 yatak kapasiteli bakanlık belgeli 1,2,3 yıldızlı oteller, 11 bin 253 yatak kapasiteli belediye belgeli pansiyonlarda geçen yıl turizm sezonunda 67 bin 290 yabancı turistin konakladığını bildiren Kamacı, şöyle konuştu:

''Konaklayan 67 bin 290 yabancı turistin yüzde 80'ini İngilizler oluşturuyor. Kalan bölümü ise Alman, Fransız, Hollandalı ve az sayıda Rus. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilçeye gelen yabancı turist sayısını artıracak yatırımlara destek vermeye devam ediyoruz. 2011 turizm sezonunda iki 5 yıldızlı otel ile bir golf alanı yatırımı hizmete girecek.''

İlçede turizm sektöründe önemli atılımlar atıldığını kaydeden Kamacı, ''D Marin'in faaliyete geçmesi, gümrük kapısının açılması, Yunanistan'a seferler düzenlemesi önümüzdeki süreçte ilçeye büyük katkı sağlayacak. Samos'tan ilçemize yeni seferlerin bu yılın haziran ayında başlatılması planlanıyor. Bu seferlerle ilçemize gelen turistler tarihi ören yerlerimizi gezip ilçe merkezimizden alışveriş yapacak'' diye konuştu./HT