Aydın"da görev yapan sağlık personellerine yönelik olarak düzenlenen 100 saatlik İngilizce kursu hakkında bilgiler veren Vali Hüseyin Avni Coş, “Aydın ilimiz, günümüzde yüz binlerce turistin ziyaret ettiği Karacasu Afrodisias, Didim Milet, Karpuzlu Alinda, Sultanhisar Nysa, Söke Priene ve Tralleis gibi antik kentleri, aynı zamanda Kuşadası ve Didim gibi sahil ilçeleriyle turizm açısından Türkiye"nin önde gelen kentlerinden biridir. Aydın-Muğla-Bodrum, Denizli-İzmir karayolları gibi turizm yollarının kesiştiği bir konumdadır.

Didim ilçe nüfusu kış aylarında 40 bin iken, yaz aylarında 300 bine yaklaşmaktadır. Kuşadası ilçe nüfusu kış aylarında 55 bin iken, yaz aylarında bir milyona yükselmektedir. Ayrıca turizm sezonunda trafik hareketlerinin yoğunluğuna bağlı olarak trafik kazalarının sayısında da artış yaşanmaktadır. Bu nedenlerle, yaz aylarında gerek ilimize ziyarette bulunan, gerekse ilimizden transit geçiş güzergâhlarını kullanan turistlerimizle verimli bir iletişim kurulabilmesi, yerli ve yabancı misafirlerimizin sağlık sorunlarının çözümünün sağlanabilmesi amacıyla sağlık personelinin İngilizce eğitimi alması gerekli görülmüştür” dedi.

Aydın merkez ve merkeze bağlı sağlık kuruluşlarında çalışan personelinin ücretsiz olarak İngilizce eğitimi alabilmesi için İl Sağlık Müdürlüğüm ve Aydın Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile ortak bir proje hazırlandığını açıklayan Vali Coş, “Müdürlüğümüzden toplam 80 personel kursa katılma talebinde bulunmuş ve katılmak isteyenler arasından 30 kişilik üç grup oluşturulmuştur. Aydın merkez ilçede bulunan her hastanemizin Acil Servislerinden iki personel, Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi ve 112 Komuta Merkezi"nden 14 personel eğitime alınacaktır. Hafta içi Pazartesi-Çarşamba, Salı-Perşembe günleri 18.30-21.00 saatleri arasında eğitim verilmesi planlanmış olup, toplam 100 saatlik İngilizce Kursu eğitimi verilecektir. İngilizce Kursumuz 16 Ocak 2010 tarihinde başlayacak ve 13 Nisan 2010 tarihinde sona erecektir” diye konuştu./iha