CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Bahçeşehir Üniversitesi'nde katıldığı konferansta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki tavrını yorumladı.

Kılıçdaoğlu şöyle konuştu:

"NİYE GİDİYORSUNUZ ORAYA"

"İnandığımızı samimiyetle ve doğrulukla seslendireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti başbakanlarının Davos'ta işi yoktur. Niye gidiyorsunuz oraya. 5 yıldızlı otellerde tatil yapmak için mi gidiyoruz. Görüşmek istiyorsanız görüşürsünüz, dünya kadar sorun var... Ben oraya gitmeyi doğru bulmuyorum. Gittiniz güzel, görüşmeler de yaptınız... Türkiye Cumhuriyeti başbakanına hiç kimsenin haddini aşarak, sert sözler söylemeye hakkı yok kabul etmeyiz. Eğer böyle bir ortamda Türkiye Cumhuriyeti başbakanına da eşit süre verilmiyorsa onu da eleştiriyoruz"

"BULUNDUĞUNUZ ORTAMI TERKETMEYECEKSİNİZ"

"Siz çok iyi İngilizce bilmiyorsanız bu tür toplantılara girmeyeceksiniz. Sinirlerinize hakim olamıyorsanız hiç konuşmayacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti başbakanı sıradan bir yurttaşın konuştuğu gibi bu toplantılarda konuşamaz. Bizim uluslararası toplantılarda efelik satmak gibi bir alışkanlığımızın olmaması lazım, hiç kimsenin olamaz.

Kızdınız, bağırdınız, bulunduğunuz ortamı terketmeyeceksiniz. Terkettiğiniz andan itibaren olmaz. Davos benim için bitmiş diyorsanız niçin Davos'a gittiniz"

"SAMİMİ OLMAK LAZIM"

"Filistin'de öldürülen çocuklar var, biz de miting yaptık. Hiçkimse bunu savunamaz. Ama bunu eleştirecek kişinin şunun yanıtını vermesi gerekir: İsrail uçakları deneme uçuşunu İsrail'de mi yoksa Türkiye'de mi yaptı? Samimi olmak lazım.

Kızıyorsanız, burnunuzun dibinde Irak var. Milyonlarca insan öldürüldü. Bu projenin eş başkanı kim? Birşey söylüyorsanız olmaz. Efendim Saadet Partisi bir çıkış yaptı, onun önünü keseceğim, olmaz"

Milliyet