6 yıldır Aydının Didim İlçesinde yaşayan evli olan İngiliz uyruklu Jacaveline Mary Gülüm(45) kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu ve Ayşe adını aldı. Didim İlçe Müftülüğünde gerçekleştirilen İhtida töreni Didim İlçe Müftüsü Mikail Polat tarafından gerçekleştirildi. İhtida törenine Jacaveline Mary Gülüm, eşi Cengiz Gülüm, şahitler Bülent Özişler ve Ahmet Mert’te hazır bulundu. İhtida töreni öncesinde kısa bir konuşma yapan Didim İlçe Müftüsü Mikail Polat Müslümanlığı seçtikten sonra geçmiş dönemde yaşadıklarının kişiyi bağlamadığını ve yeni doğmuş bir insan gibi yaşama yeniden başlanıldığını vurgulayarak, ihtida töreninden sonra Müslüman olan kişinin İslam’ın emir ve yasaklarına göre hareket etmesi gerektiğini belirtti.
Konuşmanın ardından Merkez Camii imamı Mehmet Beyaz tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Ardından İlçe Müftüsü Mikail Polat Müslümanlığı seçen Ayşe Gülüm’e 3 defa kelime-i şahadete getirtti. İhtidanın ardından Müftü Polat Ayşe Gülüm’e Kuran-ı Kerim, İngilizce Kuran-ı Kerim ile dini kitaplar hediye etti.
Eşi Ayşe Gülüm’ün Müslümanlığı seçmesiyle ilgili soruları cevaplandıran Cengiz Gülüm, “Biz Mary ile 5 yıl imam nikahlı, 1,5 yıldır ise resmi nikahlı olarak birlikte yaşıyoruz. Evimizde annem ve ben namaz kıldığımız için eşimde böle bir tercih yaptığını söyledi. Zaten eşim domuz eti yemiyor, içki içmiyor aksine nefret ediyordu. Zaten 5 yıl önce imam nikahı kıydırmıştık. Eşim İleri de Umreye ve Hacca gitmek istiyor; o yerlerde ise bazı belgeler gerekiyor. O nedenle bu ihtida töreni yapıldı. Kendisi de zaten böle bir tören istiyordu” diye konuştu.

20120306ay526339_01.jpg