Olay, önceki gece, Buca 266/6 sokakta meydana geldi. Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, internetten tanıştığı arkadaşları Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencileri Özgür Yılmaz ve Ulaş Abit ile birlikte giden 27 yaşındaki Thomas Archer, içki almak için dışarıya çıktığında kapı önünde tanımadığı 40 yaşlarında bir kişinin hiç birşey söylemeden kendisine saldırdığını ve bıçakladığını ileri sürdü. Karnından ve sol elinden bıçaklanmış olarak hastaneye gelen Archer, tedavi altına alındı. Abit ile Yılmaz da polise verdikleri ifadelerinde, birlikte içki içtikleri Archer’in içki almak için evden çıktan yarım saat sonra geri gelip bıçaklandığını söylediğini belirtti.

Olayla ilgili araştırma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, karnından bıçaklandığını söyleyen Archer’ın üzerindeki tişörtün yırtılmadığını tespit etti. Ekipler, 10 gün önce, kendisinden ayrılmak isteyen internet aracılığıyla tanıştığı kız arkadaşı 21 yaşındaki Ceren K. ile barışmak için Türkiye’ye gelen Thomas Archer’ın yalan söyleyebileceği ihtimali üzerine polis araştırmasını derinleştirdi. Araştırmalarını bu yönde sürdüren ekipler, Archer’ın bıçaklandığını söylediği apartman kapısı önünde de hiç kan izi bulamadı. Apartmanın karşısında bulunan boş arsada kanlı bir bıçak bulundu.

Araştırma sonucunda, önceki gün bir alışveriş merkezine giden Archer’ın, bıçak satın aldığı belirlendi. Güvenlik kamera görüntüleriyle de genç adamın bıçak aldığı tespit edildi. Polis genç İngiliz hakkında ’yalan beyanda bulunmak’ suçundan işlem yaptı. Soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

İngiliz gencin bir sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi Ceren K. ile tanıştığı, ancak genç kızın İzmir’e gelen gençten 10 gün önce ayrılmak istediği öne sürüldü.