Batılı ülkelerinin Tahran'ın nükleer programını engellemek için askeri müdahale seçeneğini değerlendirmesi, İran Devrim Muhafızları'nı savaş hazırlıkları yapmaya yöneltti. General Muhammed Ali Caferi, olası saldırı ve gizli operasyonlara karşı askeri güçlere her an hazır olma emri verdi.
 
BİRLİKLER KONUŞLANDIRILIYOR
 
Batılı istihbarat yetkilileri, Tahran rejiminin uzun menzilli füzeleri, tahrip gücü yüksek patlayıcıları, büyük topları ve muhafız birlikleri temel savunma noktalarına konuşlandırdığını belirtti.
 
İran, geçen ay yayımlanan Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) raporundan sonra olası saldırılara karşı hazırlığını artırdı.
 
Tahran rejimi, Batı istihbaratı ve güvenlik kurumlarının koordineli hazırladığı bir operasyon planıyla önemli nükleer tesislerinin yok edilmek istendiğinden endişe ediyor.
 
SÜRPRİZ SALDIRI KORKUSU
 
Telegraph gazetesi, Tahran yakınlarındaki füze tesisinde yaşanan patlamanın, "ABD veya İsrail tarafından sürpriz bir saldırıya maruz kalma olasılığına yönelik endişeleri" artırdığına dikkat çekti.
 
Tahran'ın yaklaşık 50 kilometre batısındaki Bidganeh'teki tesiste 12 Kasım'da yaşanan patlamanın, İran'ın balistik füze programına çok ağır bir darbe vurduğu öne sürüldü. Patlamada, balistik füze programının önemli isimlerinden Tuğgeneral Hasan Tehrani Mukaddem de dahil 17 kişi hayatını kaybetti.
 
UAEK'nin Kasım başında yayımladığı raporda, "İranlı bilim insanlarının nükleer savaş başlığı taşıyabilecek füze teknolojisi geliştirmeye çalıştığı" belirtildi