Başbakan Erdoğan, Parti"sinin Kızılcahamam"da gerçekleştirilen İstişare ve Değerlendirme toplantısında tarihi bir konuşma yaptı. Erdoğan, 2 saati aşan bir konuşmada Anayasa Mahkemesi"nin AKP hakkında verdiği karar, Kürt sorunu, muhalefetin eleştirileri, yurtdışından gelen eleştiriler, yerel seçimler başta olmak üzere Türkiye"nin gündemindeki hemen tüm konularda önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Çarşamba gününe kadar Büyükşehir belediyeleriyle ilgili yapılan temayül yoklamalarını alacaklarını ve Cuma gününe kadar da Büyükşehirlerde kimlerle yola devam edeceklerini belirterek mevcut belediye başkanlarından bazılarıyla yola devam etmeyeceklerinin mesajını verdi.

THE ECONOMİST ANALİZİNE CEVAP

Partisi ve kendisiyle ilgili olarak yapılan analizlere yanıt veren Erdoğan, “Kimse, Ak Parti"yi olduğundan farklı göstermeye çalışmasın. Bakıyorsunuz akla hayale gelmedik analizlerle, siyaseti bilmeyen, anlamayan, halkın arasına karışmayanların analizleriyle Türkiye"yi mahkum etmeye çalışıyorlar. Sonra "kızgın" diyorlar. Hayır, ben gerçekleri anlatıyorum. İşinize gelmediği için yaftalamaya çalışıyorsunuz. Bu analizleri milletim yutmuyor ve yutmayacak"dedi.

-Erdoğan, Kürt sorunu konusunda söylemlerinin değiştiği eleştirilerine de 12 Ağustos 2005"de Diyarbakır"da yaptığı konuşmayla yanıt verdi. “Bugün de aynı noktada duruyoruzö diyerek söylemlerinin değişmediğini belirten Erdoğan, DTP"yi başka yerlerden emir almakla suçladı. Erdoğan kendisinin kimlik siyaseti sorunu olmadığını da söyledi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının AKP hakkında açtığı 14 Mart tarihinden bu yana kaybedenin Türkiye olduğunu söyleyerek, “Ama kaybettirenler Türkiye"ye bunun hesabını verecekler. Ben partimin, partililerimin laik karşıtı olduğunu kabul etmiyorum. Bunu söyleyenler bir iftiranın içindedirler. Başörtülü olanı, örtüneni laiklik karşıtı gösterenler bugün de ortaya çıksınlar, gündeme ilişkin konuşsunlar da görelimö diye konuştu.
ANKA