Kuşadası"nda bir otel işletmecisi baba ile oğlunu otelin lobisinde ve turistlerin gözleri önünde öldürdüğü iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı. Polis tarafından sorgulanan ve suçunu itiraf eden zanlı tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.
Bilindiği gibi, Kuşadası"nın otel, bar ve kafeleriyle ünlü İstiklal Caddesi"ndeki Yunus Pansiyon olarak ta bilinen Dereli oteli işleten Manisa"nın Kırkağaç ilçesi Bostancı Köyü muhtarı 45 yaşındaki Mustafa Dereli ile oğlu 16 yaşında Nejdet Dereli 22 Ağustos tarihinde gece Saat: 00.30 sıralarında otelin lobisinde turistlerin gözleri önünde uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatlarını kaybetmişti. Kuşadası"nda büyük yankı uyandıran silahlı saldırının ardından gözaltına alınan ve görgü tanıklarının ifadeleriyle de teşhis edilen 25 yaşındaki V.B. isimli zanlı öğleden sonra mahkemeye sevk edilmişti. Görgü tanıklarının tespitine rağmen cinayetleri işlemediğini ileri süren ve hakkındaki iddiaları kabul etmeyen V.B. isimli zanlı, aynı tavrını mahkemede de sürdürmüştü. Ancak, Kuşadası"nda 4 yıldızlı bir otelde asgari ücretle çalışmasına rağmen cebinden çıkan bin 180 YTL"yi açıklayamayan ve olay sonra eşgali ve elbiseleri görgü tanıklarının verdiği bilgilerle birebir uyan V.B., mahkeme tarafından kasten ve planlayarak adam öldürme suçundan tutuklanarak Söke Cezaevi"ne konulmuştu.
Cinayetleri işlemediğini ve olayla alakası bulunmadığı söylemesine rağmen olayın zanlısı olarak tutuklanan V.B. üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu serbest bırakılmıştı.
V.B."nin olayla ilgisinin olmadığının anlaşılması ve üst mahkeme tarafından serbest bırakılmasının ardından araştırmalarını derinleştiren Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği"ne bağlı ekipler, bir ihbar üzerine Türkmen Mahallesi"nde şüpheli bir kişiyi göz altına aldı. Üzerinden sahte kimlik çıkan 31 yaşındaki A.D. polisteki sorgulamasının ardından baba ve oğlunu öldürdüğünü itiraf etti. Zanlı A.D."nin gösterdiği yerde de olayda kullanılan silah bulunurken, A.D. kasten adam öldürmek suçundan tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.