Ankara’da 1994 yılında işlenen faili meçhullerle ilgili soruşturmada, Ergenekon davası sanıklarından Veli Küçük’e ait bir ajandada özel harekâtçılar tarafından öldürüldüğü iddia edilen Namık Erdoğan cinayetiyle ilgili bilgilerin yer aldığı ortaya çıktı. Küçük’ün evinde ve iş yerinde yapılan aramalarda ele geçirilen ‘şirketler ve köstebekler’ isimli dokümanda Erdoğan cinayetiyle ilgili değerlendirmeler yer alyor. Yürütülen soruşturmada önemli bir delil olan belgenin içeriğine Taraf ulaştı.
 
Eroin trafiğine şahit oldu
 
9 Mayıs 1994’de Ankara’da gözaltına alındıktan sonra öldürülen Namık Erdoğan cinayeti ile ilgili Veli Küçük’ün evinden çıkan 3 Mart 2000 tarihli ‘Namık Erdoğan neden öldürüldü’ başlığı altındaki notta şu ifadeler yer alıyor: “Namık Erdoğan görevi gereği eroin üretiminde kullanılan asitlerin Türkiye’ye kimler adına ne miktarda girdiğini araştırıyordu. Bir gerçeği görmüştü. Ankara’nın uluslararası oligarşik çete üyelerine doğru uzanan zincirin halkalarında yer alanları isim isim gözler önüne seren liste onun elindeydi. Görmemesi gereken gerçek az önce yukarıda özetle ifade etmeye çalıştığım eroin üretiminde kullanılan asit trafiğiydi. Öldürüldü.”
 
Soruşturma kapsamında ‘mağdur tanık’ sıfatı ile ifade veren Namık Erdoğan’ın kızı Begüm Erdoğan ise, savcıya babasının ölmeden önce Doğru Yol Partisi’nden bir milletvekili ile görüştüğünü ve bu vekilden kendisini Tansu Çiller ile görüştürmesini talep ettiğini anlattı.
 
taraf