Yayladan gelen hayvanları kemanını çalarak karşılayan Sena Güneş inekler ile beraber içeri girdi. İçeride Sena Güneş'in çaldığı keman eşliğinde ineklerin sağan Selfinaz Bastaban keman dinletisi ile süt veriminin arttığını söyledi.

Selfinaz Bastaban, "Kızlar ahıra gelerek burada keman çalıyorlardı. Bende inekleri sağıyordum. Keman çalarken müziği ile ineklerin sütlerinde artışlar oldu. Önceleri 15 ve 16 kilo süt veriyorduk. Şimdi ise keman çalınca sütüm birden 20 kilo süte çıktı. Müziğin sesini inekler dinledikçe süt 15 den 20 kiloya yükseldi. Bende bu sütü özel mandıraya veriyorum yani ineklerden toplam 5 kilo süt artış oldu" dedi.

Tatile geldiği günden beri boş ahırda keman çalarak eğitimini sürdürdüğünü söyleyen Sena Güneş, "Ben İstanbul'dan geldim. Kimseyi rahatsız etmemek için boş ahırda çalıyordum. Bir kez de inekler içerde iken denemek istedim. İneklerin yanında böyle keman çala, çala ineklerin sütleri fazlalaştı. Benim burada böyle keman çalmam ineklerin sütlerinde artışlar meydana getirdi. Bence inekler böyle müzik eşliğinde daha da çok süt veriyor. İneklerin sütü tahminimce 5 kilo kadar yükseldi. 15 kilodan 20 kiloya kadar yükseldi. Kemanın sesiyle hayvanlar ürkmedi ben keman çaldıkca onlarda huzurlu oluyor" diye konuştu.

Öte yandan özel mandıra arabasının gelmesi sonucu sütleri teraziye boşaltarak 20 kilo süt geldiği görüldü. Mandıracının sütün 20 kilo geldiğini ve 5 kilo artış olduğunu teyit ederek hesap defterine 20 kilo olarak kaydedildi.