Sporda şiddet sorununun araştırılması için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu"nda Beşiktaş-Bursaspor maçında yaşanan şiddet olayları masaya yatırıldı. Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, son olayın mevcut yasanın şiddeti önlemekte yetersiz kaldığını bir kez daha gözler önüne serdiğini belirterek, “Bugünkü ortamda bu eylemleri yapanın yanına kâr kalıyor ve faturayı da kulüplerimiz ödüyor” dedi.

Komisyon dün Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener"i dinledi. Özgener, Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan maç öncesi yaşanan kanlı şiddet olaylarını anımsatarak şöyle konuştu: “Son yaşanan olay da bir kez daha gözler önüne sermiştir ki mevcut yasa maalesef şiddetin önlenmesinde yetersiz kalmakta ve bugünkü ortamda da bu eylemleri yapanın yanına kar kalmakta ve bütün faturayı da kulüplerimiz ödemekte. Kulüplerimiz de şikâyetçi.” İstanbul İl Güvenlik Kurulu"nun geçen yıl 1.2 milyon TL"li ceza kestiğini kaydeden Özgener, “Tahsil edilen ise 100 bin TL. Tahsil edilemeyen rakamlara baktığımızda para cezası kesilen birçok seyircinin yeşil kart çıkarttığını görüyoruz ve bu vesileyle de ödemiyor parasını” dedi.

AKP Diyarbakır Milletvekili Ali İhsan Merdanoğlu, husumet olan kulüpler ve taraftarlar arasında barış yemeği yapılabileceğini söyledi.

CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, bir taraftar grubunun Afyon"da otobüsle giderken, yolda motosikletli bir aileye taş atıp ölüme neden olduğunu belirtince Özgener, “Aydın"a giderken siyah beyaz diye ineği kestiklerini biliyorum” dedi.

Cezada uzlaşmazlık Futbol Federasyonu Başhukuk Müşaviri Prof. Dr. İlhan Helvacı da Adalet Bakanlığı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ile 17-18 Aralık"ta toplanıp taslağa son noktayı koyacaklarını söyledi. Futbol Federasyonu Başkanı Özgener, Adalet Bakanlığı"yla, verilecek adli cezada uzlaşmazlık yaşadıklarını açıkladı.