Edinilen bilgiye göre; dün akşam saatlerinde yaptığı sayımda 13 inekten bir ineğinin olmadığını öğrenen hayvanların sahibi Emin Ulucan, çalındı zannettiği ineğini diğer ineklerle birlikte otladığı alanda ararken atık su kanalında buldu. Kendi çabaları ile ineğini battığı kanaldan çıkartamayan Ulucan, önce çevredeki bir fabrika çalışanlarından daha sonra da Nazilli Belediyesi İtfaiyesinden yardım istedi. İtfaiyenin 1 saat süren çabasının ardından kurtarılan ineğin ilk işi ise yine otlamak oldu.

Edinilen bilgiye göre olay bugün saat 18:00 sıralarında Turgut Ulucan'a ait 13 inekten birisinin ortada olmaması ile ortaya çıktı. Emin Ulucan'ın babasına ait 13 ineği kontrol etmek için Yeni Sanayi Mahallesi üzerinde bulunan Kurutma Kenarındaki bahçede bir ineğin eksik olduğunu fark etmesiyle arama çalışmaları başladı. Babasına ait bir ineğin kayıp olduğunu fark ederek çevrede arama yapan Emin Ulucan, kurutma kanalından ineğin boğuk sesini duymasıyla da itfaiye ekiplerinin çalışması başladı. Toprak zemini olan kurutma kanalına saplanan ineğin 4 ayağını, hayvana zarar vermemek için yaklaşık 1 saat uğraşan ekipler son çare olarak ineğin çeşitli yerlerinden halatlarla bağlayarak kepçe aracılığıyla saplandığı yerden çıkardı. Çamurda yaklaşık 2 saat kalan talihsiz inek ise uzun süre ayaklarını kullanamaması nedeniyle yaklaşık 5 dakika yere yatarak yürüyemedi. Ayakları uyuşan ineğin, ayaklanmasının ardından tekrar otlanmaya başlaması ise itfaiye ekipleri ve hayvan sahiplerinin gülüşmesine neden oldu.

İneğin, 3 metre yükseklikteki otlak alandaki telleri geçerek taze otları yemek için kurutma kanalı kenarına gitmiş olabileceğini söyleyen Emin Ulucan; “Ben akşam üstü saat 18:00 gibi işten geldikten sonra babama ait hayvanlara bakmak için bahçeye geldim. İnekleri saydığımda birinin eksik olduğunu gördüm. Çevreyi araştırdığımda ineği bataklık olan kurutma kanalına saplandığını gördüm. Kurtarmak için biraz çabaladım ama olmayınca itfaiyeyi ardım. Nazilli Belediyesi itfaiye ekiplerine çok teşekkür ediyorum. Olayı bildirdikten hemen sonra geldiler ve hayvanımıza zarar vermeden kurtarmak için yoğun çaba sarf ettiler. Çok şükür hayvana zarar vermeden kurtardık. İşte hayvan taze ot için bu hale geldi ama kurtulduktan sonra da ilk işi ot yemek oldu” dedi.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png