Akaryakıt ürünlerinin yüksekliğinden yakınan vatandaşa Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan indirim müjdesi gelmedi. Akaryakıt ürünlerinin fiyatlandırılmasının serbest piyasa koşullarına bırakıldığını belirten Bakan Yıldız, "Akaryakıt ürünlerinin piyasa koşulları dahilinde oluşan satış fiyatına kamunun herhangi bir müdahalesi söz konusu değildir" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'ün akaryakıt ürünlerindeki fiyatların artması ile ilgili soru önergesini Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan alınan bilgi notuyla yanıtladı.

"Kamunun müdahalesi söz konusu değil"

Akaryakıt ürünlerindeki satış fiyatına kamunun herhangi bir müdahalesinin söz konusu olmadığına dikkat çeken Bakan Yıldız, şöyle dedi:

"Akaryakıt ürünlerinde yaşanan fiyat artışlarının önemli bir bölümü uluslar arası petrol fiyatları ile dolar kurundaki değişimin neticesi olan sektörün fiyat ayarlamalarından kaynaklanmakta olup, ayrıca konjonktürel gelişmeler gibi birçok husus da fiyat oluşumuna etki edebilmektedir. Dolaysıyla akaryakıt ürünlerinin piyasa koşulları dahilinde oluşan satış fiyatına kamunun herhangi bir müdahalesi söz konusu değildir."

"ÖTV ve KDV'yi Maliye Bakanı'na sorun"

CHP'li Öztürk'ün, "Devlet akaryakıtta ÖTV'li matrah üzerinden yüzde 18 KDV uygulamaktadır. Yapılan bu uygulamadan vazgeçmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna Bakanı Yıldız, "KDV ve ÖTV uygulamaları ile ilgili bilginin Maliye Bakanlığı'ndan sorulmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir" dedi.