Sağlıklı her bireyin engelli bir birey olmaya aday olduğunu, hayatın kime ne getireceğinin bilinmediğini ifade eden Belediye Başkanı Kale; “En büyük engel kalplerde olandır. Bizler yaptığımız hizmetlerin yanı sıra engelli vatandaşlarımızın kalplerine dokunarak, sevgiyle yaklaşarak tüm sorunları çözüme kavuşturuyoruz” dedi.

Temel hedeflerinin ilçe genelindeki tüm engelli vatandaşlara ulaşmak ve onları ev ortamından kurtararak sosyal yaşama daha fazla dahil etmek olduğunu vurgulayan Başkan Kale, engelli vatandaşlara yönelik hayata geçirilen “ Engelsiz Yaşam Projesi” kapsamında bugüne kadar yapılan hizmetlere de açıklık getirdi.

En büyük hizmetin kalplere dokunmak olduğunu yineleyen eden Başkan Kale; “Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama daha fazla dahil olması için İncirliova’mıza ilk engelsiz yaşam parkı ile engelsiz ulaşım aracını kazandırdık. Bu iki hizmetimizle birlikte imkanlarımız dahilinde ilçemiz genelinde ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza gıda, ilaç, hastane ulaşım hizmeti, görme engelliler için özel tasarlanmış bilgisayar, işitme cihazı, tekerlekli sandalye, kuaför ve berber desteği, ihtiyaç giderici sandalye, yürüme barı, akülü sandalye gibi temel ihtiyaçlarını da karşılamaya özen gösteriyoruz” dedi.

İncirliova Belediyesi olarak engelli vatandaşların sosyal ve kültürel etkinliklere dahil olmalarının yanı sıra yaşanılan sorunların kurumsal bir kimlik altında çözüme kavuşturulması, ilçe genelindeki tüm engelli vatandaşların tek bir çatı altında toplanması için girişimler başlatan Başkan Kale, engelli vatandaşlar için İncirliova’da bir ilk daha gerçekleştirerek İncirliova Engelsiz Yaşam Derneği’nin (İNEYDER) kurulmasını da sağladı.