İncirliova’nın Zafer Mahallesi Hacıaliobası Caddesi güzergahında bulunan kaldırım ve evlerin duvarlarına zarar veren yaklaşık 45 ağaç köklenerek belediyenin Hacıaliobası Mahallesi’ndeki fidanlığına taşındı. Yerlerinden sökülen ağaçların yerine İncirliova Belediyesi Park ve Bahçeler Birimi tarafından 130 adet turunç fidanı dikilerek Hacıaliobası Caddesi’nin daha yeşil bir görünüme kavuşturulması sağlandı.

SÖKÜLEN AĞAÇLAR BAŞKA YERLERE DİKİLECEK
Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda söz konusu cadde üzerinde incelemelerde bulunduklarını ifade eden İncirliova Belediyesi Park ve Bahçeler Birim Sorumlusu Halil Bahçivan, yerlerinden sökülen 45 ağacın daha uygun yerlere tekrar dikileceğine söyledi. Bahçivan, “Hacıaliobası Caddesi’nde ikamet eden vatandaşlarımız buralarda bulunan ağaçların kaldırım ve evlerinin duvarlarına zarar verdiğine yönelik şikayetlerde bulunuyordu. Bizler de cadde üzerinde yaptığımız incelemeler sonrasında ağaçların yerlerinden sökülerek başka yerlere taşınmasına karar verdik. Buradaki yaklaşık 45 ağacımızın köklerine zarar vermeden söküp belediyemize ait fidanlığa götürerek muhafaza altına aldık. Sökülen ağaçlarımızı daha sonra ilçemizde uygun yerlere dikimini gerçekleştireceğiz" dedi.

45 AĞAÇ SÖKÜLDÜ 130 AĞAÇ DİKİLDİ
Yerlerinden sökülen ağaçların yanı sıra cadde üzerinde uygun görülen noktalara yaklaşık 130 adet turunç fidanı dikimini de gerçekleştirdiklerini vurgulayan Bahçivan; "Dikilen fidanlarla Hacıaliobası Caddemiz daha yeşil bir görünüme kavuşturulmuş olacaktır" dedi.