Toplanan Belediye Meclisi 7 gündem ikisi de gündem dışı 9 maddeyi görüşerek karara bağlanırken toplantı öncesi Başkan Kale, tüm meclis üyeleri ve ailelerine iftar yemeği verdi.

Toplantıda, güneş enerjisi panellerinde uygulanacak tarifeler, Belediye Norm Kadro Cetvelinin görüşülmesi, Acarlar Mahallesi İmar Plan Revizyon ve ilave maddelerin görüşülmesi, Belediye Zabıta Memurları fazla mesai ücretlerinin görüşülmesi, Cumhuriyet Mahallesi Lozan ve Aykut Ozan Caddesinin kesiştiği noktada bulunan parka isim verilmesi, iki ihtiyaç sahibi vatandaşa ev yapılması, Mülkiyeti İncirliova Belediyesi’ne ait Erbeyli Mahallesi 125 ada 16 parseldeki taşınmazın satışına ilişkin görüşlemesi, Gerenkova Çayboyu Mevkiinin içkili yer alanından çıkarılması, Acarlar Mahallesi İnşaat İzin Harçlarının yeniden belirlenmesi gibi konuları görüşüldü.

GERENKOVA ÇAY BOYU İÇKİLİ YER ALANINDAN ÇIKARILDI

Yedi gündem maddesi iki de gündem dışı maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında Gerenkova Mahallesi Çay Boyu Mevkiinin içkili yer bölgesinden çıkarılmasına oy birliğiyle karar verildi. İlçe Jandarma Komutanlığı ile Gerenkova Mahalle sakinleri tarafından gelen talep doğrultusunda konuyu meclis gündemine getirdiklerini söyleyen Başkan Kale; “Söz konusu bölge eğitim alanı olmaya başladı. Mahalleye olan yakınlığından dolayı da mahalle sakinleri burada bulunan işletmelerden dolayı rahatsızlıklarını her defasında dile getirmektedir. Ayrıca İlçe Jandarma Komutanlığı da buranın güvenlik açısından içkili yer bölgesi konumundan çıkarılması gerektiğine yönelik görüş belirtmektedir. Bizler de bu alanın içkili yer bölgesinden çıkarılması gerektiği kanısındayız” diyerek meclis üyelerine bilgi verdi. Yapılan oylama sonucunda söz konusu güzergahın içkili yer bölgesi alanından çıkarılmasına oy birliğiyle karar verildi.

PEKDURA’NIN İSMİ PARKA VERİLDİ

Cumhuriyet Mahallesi Aykut Ozan Caddesi ile Lozan Caddesi’nin kesiştiği noktada bulunan ve İncirliova Belediye Başkanlığı tarafından modernleştirme çalışmalarının yapıldığı parka 2012 yılında Artvin Yusufeli İlçesinde görev yaparken bir kaza kurşunu sonucu hayatını kaybeden Polis Memuru Mehmet Pekdura ile İşadamı Yıldıray Yener’in isimlerinin aynı anda verilmesine oy birliğiyle karar alındı.

Konuya ilişkin meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Kale; “Polis Memuru Pekdura’nın ailesi bizden önceki dönemde çocuklarının isminin bir parka verilmesi karşılığında çocuk oyun grubu hediye etmişti. Ancak, söz konusu ismin verilmesi bir türlü gerçekleştirilememişti. Bizlere konuyu aktardılar. Bizler de polis memurumuzun isminin daha önce Yıldıray Yener Parkı olarak karar alınan ancak tescili gerçekleştirilmeyen bu parkın çocuk oyun gruplarının bulunduğu alana verilebileceğini dile getirdik. Böylece, ilçemizin tanınmış iş adamlarından Yıldıray Yener ile birlikte Polis Memuru Mehmet Pekdura’nın isimlerinin söz konusu parka aynı anda verilmesinin anlamlı olacağını düşünmekteyiz” dedi.

“İHTİYAÇ SAHİBİ İKİ VATANDAŞA EV YAPILACAK”

İncirliova Belediyesi Sosyal Hizmetler Birimi ilçe merkezinde ikamet eden iki vatandaşa ev yapılması hususunda mecliste karar alınmasına yönelik gündem dışı ele alınan madde oy birliğiyle karara bağlandı. İncirliova Belediye Başkanlığı olarak vatandaşların sorun ve sıkıntılarının çözmek için gayret sarf ettiklerini vurgulayan Başkan Kale; “Sosyal hizmetler birimimiz tarafından durumları tespit edilen ve gerekli araştırmalar yapılan iki vatandaşımıza belediyemiz imkanlarıyla iki adet müstakil evin yapılması gerektiği görüşü bildirilmiştir. Bizler halkın sorunlarını çözmekle mükellefiz. İhtiyaç sahibi olan bu iki vatandaşımızın mağdur olmamaları için imkanlarımız dahilinde bu hizmeti gerçekleştirmemiz gerektiği kanısındayım” şeklinde konuştu.