Meslek kuruluşları bugün Sunexpress Havayolu şirketiyle protokol imzalarken, havayolu şirketi seferlerinde 36 bin yolcusuna incir ikram edecek.
Aydın Ticaret Odası (AYTO) Aydın Ticaret Borsası (ATB) ve Aydın Sanayi Odası (AYSO) ve Sunexpress arasında düzenlenen protokol törenine AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuz, ATB Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü, AYSO Başkanı Ercan Çerçioğlu, TOBB Aydın Genç Girişimciler Başkanı Ömer Özkaya, Sunexpress Kurumsal İlişkiler Müdürü Serdar Alyamaç ve meslek kuruluşu üyeleri katıldı.
İstanbul"da özel olarak hazırlatılan incir paketini incirin yeşil yaprağı oluşturuyor. Üzerinde “Adem ile Havva"dan günümüze en güzel meyve Aydın İnciri” ve İngilizce ve Türkçe olmak üzere iki dilde “Doğanın en güzel meyvesi olan Aydın İnciri insanoğlunun bildiği en eski enerji ve besin kaynağıdır” ifadeleri var. Diğer yandan ambalaj üzerinde Aydın Ticaret, Sanayi Odasının ve Ticaret Borsası"nın amblemi ve Aydın İnciri"nin Coğrafi İşaret belgesi yer alıyor.
Aydın Ticaret Borsası Meclis Salonunda yapılan protokol törenin de konuşan Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, bugüne kadar incirin tanıtılması için her şeyin konuşulduğunu fakat hiçbir şeyin yapılmadığını kaydederek, kendilerinin çiftçinin, milletin ürününün değerine değer katmak için var olduğunu söyledi. Bugün bugüne kadar konuşmanın ilk defa icraata döndüğünü dikkat çeken Dokuzlu, hazırlanan özel paketler içindeki incirin sadece havayolu yolcularına değil, meslek kuruluşu üyelerine de gönderilmesi gerektiğini kaydetti.

DİĞER HAVAYOLU FİRMALARIYLADA GÖRÜŞECEĞİZ
Yapılan protokol anlaşmasının kendileri için çok şey ifade ettiğini kaydeden Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, İncirin yurt içinde ve yurt dışında tanıtımı için çalışmaların devam edeceğini söyledi. İncirin kalitesinin artırılması için 2009 yılında önemli çalışmalar yapıldığını dikkat çeken Bosnalı, “İncirde kaliteyi artırmak için başlatılan çalışmalara şimdi de tanıtım çalışmaları kattık. İnşallah bugüne kadar yapamadıklarımızı yapacağız. Bu çalışmaları yarıda bırakmayı da düşünmüyoruz. Bir protokol imzaladık ve "işlem tamam" tamam demeyeceğiz. Diğer havayolu firmalarıyla da görüşmeler yapacağız. Ne kadar çok yolcuya ulaşabilirsek bizim için o kadar iyi. Özellikle dış hatlar yolcularını daha ağırlık vermemiz gerekiyor. Diğer dinlere mensup insanların inciri sadece dini günlerinde yiyemeyeceklerini yılın her günü yiyebilecekleri bir ürün olduğunu anlatmamız lazım” dedi.
Aydın Sanayi Odası Başkanı Ercan Çerçioğlu ise, uçaklarda yolculara incir ikram edilmesi fikrini ortaya çıkaran Aydın Genç Girişimciler Kurulu"na teşekkür ederek, bu olayın kendileri için çok önemli olduğunu dile getirdi.

OLAYI BASIN HIZLANDIRDI
TOBB Aydın Genç Girişimciler Kurulu olarak Aydın"ın tüm sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini ifade eden Ömer Özkaya, “Aydın"ımızın sahip olduğu bazı değerler var. Bunların Aydın"a katma değer sağlayacak noktaya getirinceye kadar kurul üyelerimizle birlikte elimizden geldiği kadar takipçisi olacağız. Aydın İnciri"nin tanıtımı konusunda basının bu konuyu Türkiye gündemine taşıması sonucu Sunexpress ile Aydınlı meslek kuruluşlarının buluşması sağlandı. Bu olayın hızlandırıcısı basın mensuplarıdır. Sunexpress ile bu protokolün imzalanması Aydın"da birliğin sağlanması halinde neler yapılabileceğini gösterdi. Hazırladığımız projenin diğer meslek kuruluşlarının desteğini alarak bu noktaya gelmesinden büyük onur duyuyorum. Ayrıca Sunexpres yetkililerine de incirimizin tanımında ve üreticimizin kalkınmasına destek vermeleri nedeniyle teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

36 BİN YOLCUYA İNCİR İKRAM EDİLECEK
Sunexpres olarak kendilerini hiçbir zaman Aydın ve Aydınlıdan uzak görmediklerini ifade eden Sunexpress Kurumsal İlişkiler Müdürü Serdar Alyamaç, Türkiye"de 3 tane ana üstleri olduğunu dikkat çekerek, “İzmir, İstanbul ev Antalya üstlerimizi önemsiyoruz. Buraları önemsememizde bizim asla yerellikten uzaklaşmadığımızın bir göstergesidir. Bugün burada incire katkı sağlamamızın da temel nedeni budur. Aydın meslek kuruluşlarına bize bu imkanı verdikleri için teşekkür ediyorum. Bu bizim içinde bir başlangıç olacak. Sunexpres olarak bundan sonra Aydın"ın yanın da olup her türlü katkıyı sağlayacağız. İzmir"den düzenli olarak 14 yurtdışı ve 13"te yurt içi olmak üzere 27 seferimiz bulunuyor. İlk etapta ambalajlanacak 36 bin incirin Haziran ayına kadar İzmir"den havalanacak uçaklarımızdaki yolcularımıza ikram edeceğiz” dedi.
Protokol töreninde konuşmaların ardından karşılıklı olarak imzalar atılırken, tören sonrası katılımcılar yolculara ikram edilecek şekilde tasarlanan incirlerle birlikte basına poz verdiler. -iha