Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş, Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık, Söke Ziraat Odası Meclis Başkanı Kemal Göven, Meclis Başkan vekili Yılmaz Özev, Yönetim kurulu üyeleri Mehmet Derviş, Şaban Akat ve Engin Öztürk Söke’ye bağlı Argavlı köyündeki Mahmut Duymuş’un incir bahçesine ziyaret ettiler.
Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş yaptığı açıklamada; “Argavlı köyündeki incir üreticisinin sorunları yerinde gördük. Anadolumuza has milli ürünümüz incirimizin zor şartlarda üretimi yapıyorlar. 40-45 gün gibi kısa süren hasat edilmesi gereken incir maalesef yeterince destek görmüyor. İncir primi yok. İşte bu konuda Söke Ziraat Odası olarak daha kaliteli incir üretimi yapılabilmeleri için Devletimizden İncir kurutmada kullanılan Kerevit desteğini talep edeceğiz. İncirde kaliteyi yakalarsak aile tarımı olarak işlenen bu sektörde incirle uğraşan üreticilerimizin yüzü gülecektir. İncir aynı zamanda yağmur ve çiğden en çok etkilenen üründür. Burada gördüğümüz kadar incirde kalite yakalanmış olup iyi bir fiyat açıklaması ile incir hak ettiği değeri bulmalıdır” dedi.
“İNCİRİ SOFRALARINIZDAN EKSİK ETMEYİN”
İncir’in Aydın bölgesinde 5-10 dönüm gibi küçük arazilerde ailece yapılan bir üretim şekli olduğunu dile getiren Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık ise; “Yüzyıllardır incir işi ile uğraşan bu aileler incirden kazandıkları para ile çocuklarını okuttular, evlendirdiler. İncir vazgeçilmez bir gelir kaynağıdır. Sağlık açısından çok değerli inciri sofralarımızdan eksik etmememiz lazım” diye konuştu.