Yağışlar nedeniyle toplanamayan incirlerin büyük bir bölümü ağaçta kalırken, yağmurla birlikte yere düşen incirlerde çürüdü.
İncir üretiminin fazla olduğu dağ köylerinin tamamında incirde büyük zayiatların meydana geldiğini açıklayan incir üreticisi Ali Çelik, köylünün zararının giderilmesi için tarım müdürlüklerinin bu köylerde titiz bir çalışma yapmalarını istedi. Çelik, “2 yıl önce kuraklık nedeniyle incir ve zeytin üreticilerimiz ürün kaldıramamıştı. Şimdi de yağmur nedeniyle ürün dalında çürüdü. Zarar çok büyük. Ürünün yüzde 80'i ağaçta kaldı. Bu saatten sonra hasat edilecek bir tane dahi sağlam incir kalmadı. Üreticilerimizin bankalara ve tarım kredi kooperatiflerine borçları var. Köylülerimiz borcuna düşkündür. Fakat cebinde çay içecek parası olmayan üreticimiz borçlarını nasıl ödeyecek? Bu nedenle acilen borçların ertelenmesi ve yağmurdan zarar gören üreticilerimizin tespit edilmesini bekliyoruz” dedi.
Yağışların ardından zararın görülmesi için İlçe Tarım Müdürlüğü"ne başvurduğunu ifade eden Hasan Demir isimli üretici ise, “Geldiler ve incir bahçelerini gezdiler. Fakat burada zarar yok dediler. İncir ağaçta aktı ve çürüdü. Yerler incir çürükleriyle doldu. Fakat zararın olmadığını söylüyorlar. Biz bir an önce zarar tespit komisyonunun oluşturulup, titiz bir çalışma yapılmasını istiyoruz. İncir üreticilerimizin banka ve tarım kredi kooperatiflerine borçları var. Bu borçlarında acilen ertelenmesini bekliyoruz” diye konuştu.