UNESCO listesine giren çocuk festivaline 9 ülkeden toplam 500 çocuk katılıyor. 40 ayrı gurubun gösteri yapacağı festivalde 4 gün boyunca çeşitli etkinlikler yapılarak, 29 Eylül Perşembe akşamı yapılacak gala gecesiyle son bulacak. Yapılacak olan bu festival hakkında bilgi veren Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, bu sene üçüncüsünü yapacakları festivalin yerinde tanıtıma çok faydası olduğunu ve bu festivalin geleneksel hale geldiğini söyledi.

İncilerin Dansı Uluslararası Çocuk Festivali ilk defa 2004 yılında St. Petersburg merkezli olarak Nadezhda Chaykovskaya tarafından yapıldı. Festival her yıl Rusya’nın St. Petersburg ve Moskova kentlerinde üç kez, Yunanistan’ın Lutraki, Bulgaristan’ın Balçık ve Varna, Finlandiya’nın Helsinki, İsveç’in Stockholm kentlerinde yapılmaktadır. Bu yıldan itibaren bu ülkelere Polonya’nın Sopol, İtalya’nın Palermo kentleri de eklenmiştir. Ülkemizde 2007 yılından itibaren de Marmaris’te yapılıyor.

“İncilerin Dansı Uluslararası Çocuk Festivali” 2009 yılında UNESCO programına girerek tüm dünyada geçerli bir festival haline gelmiştir. Armutalan’da bu sene 3. gerçekleşecek olan festivale Rusya, Kazakistan, Yunanistan, Bosna Hersek, Sırbistan, Bulgarista, Gürcistan, Fildişi Sahili ve Türkiye’den 40 grup 500 ü aşkın çocuk katılacak. 25 Eylül Pazar günü Antik Palace Otel önünden başlayacak olan yürüyüş, Belediye Meydanında son bulacak.
Yapılacak olan çocuk festivali hakkında bilgi veren Başkan Ünlü, “İncilerin Dansı uluslararası bir festival.

Bu sene 3. sünü yapıp bu festivali geleneksel hale getirdik. Şu anda festivalimize 9 ülkeden çeşitli guruplar katılacak. Gelecek seneler bu ülke ve gurup sayısı fazlalaşacak. Böyle faaliyetler sonucunda çocuklarımız dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen çocuklarla kaynaşıyor. Birbirlerinin kültürlerini tanıyorlar. Aynı zamanda kardeş şehirlerimizde bu festivaller katıldığı için ilişkilerimizi sağlamlaştırıyoruz.” diyerek, vatandaşları festivale davet etti.

Festivalde mahalle gösterileri ile birlikte ünlü sanatçı “Kutsi” nin olacağı halk konseri olacak.

Festival programı ise;

25 Eylül 2011 Pazar
Açılış yürüyüşü Saat; 17.30
Başlangıç - Antik Palace Otel
Bitiş - Belediye Meydanı

27 Eylül 2011 Salı
Gün boyu; Gurup gezileri
Mahalle Gösterileri Saat: 20.30
Kipa Önü ve Grand Azur Otel Karşısı

28 Eylül 2011 Çarşamba
Halk Konseri “KUTSİ”
Saat: 21.00
Yer: Belediye Meydanı

29 Eylül 2011 Perşembe
Gala gecesi
Yer: Belediye Meydanı Saat: 20.00