Aydın İl Genel Meclisi 3 komisyona bağlı üyeler Didim"deki İl Özel İdareye yerlerde incelemelerde bulunurken, Otel Sancar"ın sahibin verdiği dilekçe üzerinde otel yöneticisiyle görüşmelerde bulunuldu. Aydın İl Genel Meclisi, Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, Kültür ve Turizm Komisyonu ile Özel İdare Komisyonu başkanları ve üyeleri Didim"de incelemelerde bulundular. Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Bozdağ, Özel İdare Komisyonu Başkanı Orhan Korkmaz ve Kültür ve Turizm Komisyonu Başkanı M.Cahit Kaya ile Komisyon Üyeleri H. İbrahim Karaçam, M. Ali Oklay, Cengiz Ülgen, Celal Çelen, M.Şakir Tuncay, Kurtuluş Geyik ve İl Encümen Üyesi Hasan Yavuz katıldı.

Komisyon Başkanları ve Meclis Üyelerinin ilk olarak tasfiye edilen Köy Hizmetlerinin Kırk içi Mevkiinde bulunan dinlenme tesislerini incelediği ve burayla ilgili rapor hazırladığı öğrenildi.

Meclis Üyelerinin ikinci durağı ise İl Özel İdaresine ait olan ve ihale ile İşletmeciliğini alan Mehmet Sancar"ın yaptığı Sancar Otel oldu. Otel Sahibi Mehmet Sancar"ın otele 3,5 milyon dolar masraf ettiğini ve 5 yıl daha otelin kullanım hakkının kendisinde olduğu anlatırken bu sürenin daha da arttırılması yönündeki talebi oldu. Gelen Talebi inceleyen meclis üyeleri, bu sözleşme maddesinde yerin 10 yıllığına ihaleyle kiralandığını yasal süre dolmadan yapılacak çalışmanın doğru olmayacağını bildirdiler./iha