Özellikle karın, bel ve kalçalarda toplanan yağlar nedeniyle ideal kiloya ulaşılsa bile vücuttaki orantısızlık devam edebiliyor. Bu sorunların giderilmesi için de dirençli bölgelere yönelik çözümlere ihtiyaç duyuluyor. Ultrashape yöntemi, ‘inatçı bölgesel yağları’, herhangi bir cerrahi işleme gerek bırakmadan yok ederek, 3 seansta 7-10 santim incelme vaat ediyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Ahmet Günay, hiçbir yan etkiye yol açmayan yöntemin hemen ardından günlük yaşama dönülebildiğini söylüyor. Dr. Günay, yöntemin nasıl uygulandığını ve avantajlarını şöyle anlattı:

İNATÇI YAĞ HÜCRELERİNİ YOK EDİYOR
“Ultrashape; odaklı ultrasound teknolojisi ile vakum yardımlı radyofrekansın yararlı etkilerinin birleştirilmesiyle oluşturulmuş bir yöntem. Hamileler, hormon bozukluğu olanlar, ciddi karaciğer ile böbrek hastaları dışında herkese uygulanabiliyor. Ultrashape cihazı ile yağ kırma yöntemi, ultrasonla böbrek taşı kırma tekniği ile hemen hemen aynı prensibe dayanıyor. Önce işlem görecek olan bölgeler işaretleniyor, ardından kişi yatar pozisyonundayken cihazdaki ses dalgaları, hedeflenen cilt altındaki yağ hücre zarlarına odaklanıyor. Cihazın başlığı hedeflenen bölgede gezdirilirken oluşan güçlü titreşim, kan damarlarını ve sinirleri zedelemeden, yağ hücrelerini parçalıyor. İşlem sırasında parçalanarak sıvılaşan yağlar da 2-4 hafta içinde normal vücut metabolizmasında olduğu gibi güvenli bir şekilde vücuttan atılıyor. Tedavinin etkinliği işlem sonrasındaki 14-28 gün arasında elde ediliyor.

3 SEANTSA 7-10 SANTİM İNCELME SAĞLIYOR
Ultrashape ortalama 40-60 dakika süren tek seans sonrasında, karın, bel veya kalça gibi hedeflenen bölgelerde yaklaşık 2-3 santimlik incelme sağlayarak vücudu şekillendiriyor. İncelme, araları 15-20 gün arasında değişen 3 seanslık işlem sonrasında 7-10 santim gibi oldukça yüksek bir rakama ulaşıyor. Morarma ve şişme gibi yan etkiler görülmediği için işlemden hemen sonra günlük yaşama dönmek mümkün olabiliyor.

BİLİNÇLİ BESLENMELİ, BOL EGZERSİZ YAPMALI
Ultrashape seansları sırasında düşük yağlı, rafine karbonhidratlı yiyeceklerden kaçınılması, yeterli ve dengeli beslenilmesi öneriliyor. Ayrıca tatlılardan, yağlı yiyeceklerden, şeker ile beyaz undan ve alkolden uzak durulması isteniyor. Günde en az 20-30 dakika egzersiz yapmak da metabolizmayı hızlandırarak yağların vücuttan daha hızlı atılmasını sağlanıyor.

YÖNTEMİN AVANTAJLARI
- İşlem için ön hazırlık gerekmiyor,
- Hiçbir yan etkisi yok,
- İşlem sırasında ağrı duyulmuyor,
- Vücut içine herhangi bir cihaz yerleştirilmiyor, tamamen dışarıdan uygulanıyor,
- Uygulama bilgisayar sistemiyle programlanıyor ve bu sayede yağlar orantılı olarak parçalanıyor, - İşlem yapıldıktan hemen sonra günlük yaşama dönülebiliyor.”