Metabolizmayı dengeleyen metabolic balance yöntemi inatçı kilolardan kurtarırken insülin direnci, metabolik sendrom, obesite ve tiroid hastalıklarının tedavisine de katkı sağlıyor.

Metabolic Balance'ın temelinin kişiye özel bir beslenme planı olduğunu belirten AYFİZ doktorlarından Fizik Tedavi Uzmanı Şeref Özvurmaz ‘’Güncel sağlık bilgileriniz, laboratuvar tahlilleriniz ve fiziksel özellikleriniz göz önüne alınarak kişiye özel olarak hazırlanıyor. Böylelikle geliştirilen bu program sizlere, önceden edinmiş olduğunuz beslenme alışkanlıklarınızı değiştirecek daha sağlıklı, daha dengeli ve sadece size özgü bir beslenme alışkanlığı kazanmanıza yardımcı olacaktır. Bu beslenme programı; kararlılıkla uymanız durumunda hiç bir sağlık problemleriyle karşılaşmadan kilo sorunlarınızı çözerek dört aşamada başarıya ulaşmanızı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

ayfizfoto-1.jpg

Amacın metabolizmayı dengelemek olduğunu söyleyen AYFİZ doktorlarından Fizik Tedavi Uzmanı Şeref Özvurmaz  ‘’Sağlıklı beslenme ile metabolizmayı güçlendirmeye ve vücudun dengede tutulmasına yardımcı oluyor. Kişiye özel hazırlanan beslenme planı sayesinde vücut ihtiyaç duyduğu tüm sağlıklı besinleri alıyor. Bu şekilde metabolizma sağlıklı çalışıyor ve doğal bir ensülin salgılaması teşvik ediliyor. Kilosu kontrol altında oluyor. Vücut hangi yapı taşına ihtiyaç duyarsa onu çeşitli sinyallerle iletir. Metabolic Balance, bu sinyalleri anlamayı, kişiye vücudunun gerçekten neye ihtiyacı olduğunu öğreterek, ihtiyaç duyduklarını almayı sağlamayı amaçlamaktadır’ ’dedi.

Metabolic Balance Programının Hazırlık Dönemi, Sıkı Dönem, Rahat Dönem ve Koruma Dönemi olmak üzere dört aşamada gerçekleştiğini ifade eden AYFİZ doktorlarından Fizik Tedavi Uzmanı Şeref Özvurmaz “Kısa bir süre olan hazırlık dönemi, programın eğitimini alan doktorla görüşme ile başlıyor. Laboratuvar tahlilleri doğrultusunda, kişiye özel bir beslenme planı yapılıyor. Bu plan çerçevesinde vücudunuzu koruyacak olan basit ve sorunsuz beslenme değişiminin hazırlığı yapılmış oluyor.

ayfizfoto-2.jpg

Sıkı Dönem ise, En az iki hafta devam edecek sıkı beslenme döneminde, vücudunuz kendisini yeni sağlıklı beslenme planına göre ayarlar. Siz bu doğrultuda vücut kilolarınızda ortaya çıkan değişikliği fark edecek ve kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Üçüncü aşamada artık dikkatlice ikinci aşamada izin verilmeyen besinleri ve miktarları denemeye başlıyorsunuz. Bu süreçte size en iyi uyan beslenme şeklini bulacaksınız. Dengeli metabolizmaya sahip olduğunuz anda, kendinizi daha iyi ve sağlıklı hissetmeye başlayacaksınız. Son olarak Koruma Döneminde de bu dönem sınırsız olup, yeni kilonuzdan ve halinizden memnun olmakla başlar. Elde ettiğiniz başarıyı, beslenme ve hareketlerinize de uyguladığınızda nasıl bir değişim geçirdiğinizi göreceksiniz. Artık bu kuralları uygulamaya devam ederek kendinizi koruyabilirsiniz’’ dedi.

AYFİZ doktorlarından Fizik Tedavi Uzmanı Şeref Özvurmaz, son olarak, Metabolic Balance programıyla, belirlenen süre içerisinde insanların istediği kiloya sorunsuz bir şekilde kavuşabilmesi için, bu konuda eğitim görmüş ve alanında uzman sertifikalı doktorlar sizlere her daim eşlik etmektedir’’ şeklinde konuştu.

AYFİZ’e ulaşmak için, 0256.213 82 74 no.lu telefonu arayabilirsiniz.