Van Belediyesi'nde zabıta komiseri olarak görev yapan Efendi Erbek (60) askerlik arkadaşı ile girdiği 'İrade' tartışması sonrası inat uğruna 40 yıldır çay içmiyor.

1969 yılında Mersin'de vatani görevi yaptığı sırada askerlik arkadaşı ile çarşı iznine çıkan Efendi Erbek, girdiği tartışma sonucu çayı hayatından çıkardı. Çay tiryakisi olan ve askerlik arkadaşının çayın zararlı olduğunu, onun yerine pekmez yemesini söylemesi üzerine Efendi Erbek, çayı çok sevdiğini bundan vazgeçmeyeceğini dile getirdiğini ifade etti. Askerlik arkadaşının, 'O zaman sen iradesizsin' demesi üzerine çok sinirlenen Efendi Erbek, iradeli olduğunu ispat etmek için 40 yıldır çayı hayatından çıkardığını kaydetti.

Evde, kahvaltıda veya kahvehanede arkadaşları ile otururken, çay yerine sıcak su isteyip şekerle içen Erbek, çayı hiç aramadığını kaydetti. Artık çok rahat olduğunu anlatan Erbek, "Oturduğum her hangi bir yerde önüme çay getirildiği vakit, aklıma hep askerlik arkadaşımla 1969 yılında çay üzerine yapmış olduğumuz tartışma geliyor ve çayı içmiyorum. Çevremdeki insanlar ve akrabalarım içmem için sürekli telkinde bulundular, ama ben bir inat uğruna çayı hayatımdan çıkartım ve şuan hiç aramıyorum. Herkesin, çay yerine kaynatılmış su içmesini tavsiye ediyorum. Çünkü çay gerçekten zararlıdır. Ben aynı zamanda yaz kış demeden soğuk su ile banyo yapıyorum. Vatani görevimi bitirdiğim günden itibaren hiç bir zaman sıcak su ile banyo yapmadım" dedi.

HABERTÜRK