Peru'da bir mahkum cezaevindeki hücresinde kız arkadaşını öldürüp, hücrenin içine gömdü ve üç ay boyunca hiç kimse bunu farketmedi

Hollandalı mahkum Jackson Conquet, 22 yaşındaki sevgilisi Leslie Paredes'i kendisini ziyarete geldiğinde boğarak öldürdüğünü itiraf etti. Parades, ilişkiyi bitirmek isteyince genç kadını boğarak öldüren mahkum, daha sonra cesedi saklayıp, üzerine betondan bir bank inşa etti.
Polis, hücreden tuhaf bir koku gelmesi üzerine soruşturma başlattı ve bu korkunç gerçeğe ulaştı.
Korkunç olay, çoğu çok tehlikeli olan 8 binden fazla mahkumun kaldığı başkent Lima'daki Lurigancho cezaevinde meydana geldi.
Gardiyanların ziyaretlerden sonra yabancıların cezaevinde kalmaya devam etmemesi için hücreleri sürekli gözetlediği belirtilirken, Parades'in geçen ağustosta hücreden çıkmadığını kimsenin farketmediği öne sürüldü.
Kadının cesedi otopsi için morga götürülürken, normalde 2 bin mahkum kapasiteli olan cezaevinde güvenlik önlemleri yoğunlaştırıldı. Polis, olayda görevlilerin ihmali olup olmadığını araştırırken, Mayıs 2009'dan beri uyuşturucu kaçakçılığı suçundan cezaevinde bulunan Conquet hakkında cinayet suçlamasıyla dava açıldı ve müebbet hapis cezasına çarptırılabileceği belirtiliyor.

Milliyet