Antalya Kemer'de önceki gün yağlı güreş izlemeye gelen Arif Akkoç'un otomobilinin direksiyonuna dolanan yaklaşık 1 metre boyundaki yılanı çıkarmak için ilginç yöntemler denendi. Ancak bir türlü bulunamayan ve "zararsız türdür" denilerek ikna edilen Akkoç, araçla evine döndü. Ertesi gün koltukta gezinen yılanın zehirli "engerek" olduğu ortaya çıktı.
Güreşlerin ardından 20.00 sıralarında otomobile binerken yılanı gören Akkoç ve üç arkadaşı paniğe kapıldı ve kapıları kapatıp çevreden yardım istedi. Çevredekiler, "Arabanın içine süt dökün, yılan süte gelir, biz de yakalarız”, "Fare koyalım. Yılan fareyi biz de yılanı yakalarız”, "Yedek lastiği yakıp arabanın altına sokun. Yılan dumandan kaçsın”, “Polis biber gazı sıksın”, "Disko müziği yapın. Yüksek sese yılan dayanamaz” fikirlerini ortaya attı.

İtfaiye ekipleri bulamadı

Akkoç da itfaiye ekiplerini çağırdı. İtfaiye ekipleri de uzun süre yılanı aradı. Aracın döşemeleri söküldü, koltukları çıkartıldı. Bir itfaiye eri yılanı çıkarmak için, çıplak ayak döşemenin üzerinde gezdi.

Sinek ilacı bile sıkıldı

Daha sonra otomobilin cantları dahil her yerine sinek ilacı sıkıldı. Bir ilaçlama ekibi de otomobilin içine yoğun miktarda ilaç sıktı. Otomobilin park edildiği site sakinleri bile dumandan etkilenip balkona çıkarken yılan çıkmadı. Bazıları da yılanı ürkütmek için sopalarla otomobile vurdu. Bu sırada yabancı turistler olayı şaşkınlıkla izledi.

Sürüngen uzmanı geldi

Otomobilde büyük hasar oluşurken Tekirova beldesindeki EkoPark'ın sahibi sürüngen uzmanı Selami Tomruk da olay yerine geldi. Akkoç'a yılanın neye benzediğini soran Tomruk da yılanı bulamadı.
Otomobile bu şekilde binip Kumluca'ya gidemeyeceklerini söyleyen Akkoç ve arkadaşlarını Tomruk ikna etti. Türkiye'de otomobil içine girebilecek tek türün "Kedi Gözlü Yılan" olduğunu anlatan ve tarif edilen yılanın o olduğunu belirten Tomruk, bu türün çok küçük bir yere saklanabileceğini, ancak zararsız olduğunu söyledi.

Engerek çıktı

"Kedi gözlü yılanların zehri gözlerinin arka tarafında. Avına zehrini ağzının içindeyken verebilir. Sizi ısırınca zehri vermez. Verse dahi yalnızca ısırdığı yer şişer. Bunun dışında etkisi olmaz. Panik yapmayın" diyen Tomruk'u dinleyen Akkoç, araca binip evine gitti. Sabah otomobilin içinde yılanın dolaştığını gören Akkoç, Tomruk'u aradı. Bir eline eldiven giyip, diğer elinde çuval alan Tomruk, yılanı arka koltuk döşemesinin altından çıkardı. Tomruk, EkoPark'a götürdüğü yılanın Türkiye'nin en zehirli ikinci türü olan "engerek" olduğunu söyledi. Tomruk, engereklerin otomobile giremeyeceğini otomobile konulmuş bir malzemeyle girmiş olabileceğini belirtti. DHA