'Türkiye'nin yüzde 80'i KÜRT'

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Türkiye nüfusuyla ilgili şok iddiada bulundu
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Van'da katıldığı parti il kongresinde Türkiye'nin yüzde 80'nin Kürt olduğunu iddia ederek, bölge insanının kendi kültürünü yaşamasına, ana lisanını konuşmasına, ana lisanında eğitim almasına ve yayın yapılmasına büyük önem verdiklerini söyledi.

Ardahan Milletvekili Ögüt, CHP lideri Deniz Baykal'ın kamuoyunda Kürt açılımı olarak değerlendirilen konuşmasının yeni olmadığını savunarak, Baykal'ın 1989 yılında verdiği anayasa teklifi verdiğini kaydetti.

Türkiye'ye AB'nin dayatması olmadığı dönemde Baykal'ın eşit davranmak için her toplumun kendi ana lisanı ile konuşması ve ana lisanın asimilasyon edilmemesi için eğitim ve öğrenim görmesi, türkü söylemesi, yayın yapması kanun teklifi düzenlendiğini anlatan Öğüt, "Şimdi Türk açılımı ve Kürt açılımı değil. Sayın Baykal 1989 yılında bunu söylemiştir. Bugün de diyor ki Kuzey Irak'taki gençler gelip Türkiye'de okusunlar ve 15 yıl sonra bizim elçimiz olsunlar. Bir kere Kürt halkı ile terörü ayırt etmek lazım. Terörden hepimizin canı yanmıştır." dedi.

Terörü besleyen ülkeyi bölmek isteyen Ermeni Asala lobilerinin olduğunu savunan Öğüt, bunların ülkeyi bölmek istediğini söyledi.

Öğüt, şunları kaydetti: "Evet ben iddia ediyorum Türkiye'de yaşayan nüfusun yüzde 80'nin Kürt'tür. Kız alıp kız vermişiz. Her tarafta akraba olan insanlar vardır. Ben niye Antalya'yı İstanbul'u ve İzmir'i bir başkasına bırakayım. Türkiye'nin her tarafı benimdir. Bu toprakları toplum olarak biz vatan yaptık. Bizim ecdadımızın kanıyla oldu."

Konuşmasında AK Parti ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e yüklenen Öğüt, Van'ın büyük bir kesiminin AK Parti'ye oy vermesine rağmen, hiç bir hizmet almadığını savundu.