Güvenlik görevlisi olarak başladığı bankada müdürlüğe yükseldi

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 24 yıl önce güvenlik görevlisi olarak başladığı iş yaşamında yönetmen yardımcılığına kadar yükselen 46 yaşındaki Murat Yeni, Ziraat Bankası Gündoğmuş Şubesi'ne müdür olarak atandı. Yeni, kredi kartı için yaptığı başvurunun güvenlik görevlisi olduğu gerekçesiyle kabul edilmemesinin kendisini hırslandırarak, kariyerinde yükselmesini sağladığını söyledi.
Ailesinin ziraat mühendisi olmasını istemesine karşın liseden sonra okumayı bırakan Murat Yeni, 24 yıl önce Ziraat Bankası'nın güvenlikçi sınavını geçerek, bankanın Alanya Şubesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başladı. 4 yıl sonra bir bankanın kredi kartına başvuran Yeni, güvenlik görevlisi olduğu için başvurusunun onaylanmamasını içine sindiremedi. Bu sürede banka içerisindeki işleyişi öğrenen Yeni, 3 yıl güvenlik görevlisi olarak çalıştıktan sonra, amirlerin onayıyla memurluğa geçiş yaptı. Yeni, aynı konumdaki üniversite mezunu arkadaşlarının üst görevlere daha hızlı yükseldiğini görünce iyice hırslandı. Üniversite okumaya karar veren Yeni, 2004'teki ÖSS'de 308 puan alarak Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi 2 yıllık Ev İdaresi Bölümü'nü kazandı. 2006'da okulu bitirdikten sonra yönetmen yardımcılığına getirilen Yeni, geçen yıl Mayıs ayında kurum içi sınavı kazandıktan sonra Gündoğmuş'taki şubeye müdür olarak atandı.
Sermaye Piyasası Kurulu lisansına sahip olan, Almanca ve İngilizce bilen Yeni, “Geç de olsa üniversiteyi okuyarak, görevimde yükseldim. Başarılı olmak için sürekli çalıştım. Azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını gördüm. Aynı pozisyondaki üniversite mezunu arkadaşlarımın hızla yükselmesinden çok etkilendim. Ön lisans programını bitirdikten sonra müdürlüğe atandım. Azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz” diye konuştu.

DHA