Demokrasi, barış, birlik ve kardeşlik çağrısı yapan Erdoğan, 'Süreci provoke etmek kime ne sağlar' diye sordu.

DTP ile ilgili kapatma kararına da değinen Erdoğan, 'Halkın getirdiğini ancak halk götürebilir. Ancak şunu da görmemiz gerekiyor: Dünyanın en gelişmiş ülkesinde bile şiddete, teröre destek veren, övgüde bulunan, organik ilişkide olan siyasal yapılara izin verilmez. Çünkü terör, demokrasinin düşmanıdır' diye konuştu.

ATATÜRK DE Mİ BÖLÜCÜYDÜ

MHP'yi eleştiren Erdoğan, DTP gibi uç eleştiriler yaptığını dile getirerek, “DTP ve MHP dağa çıkmaktan bahsediyor. Biz ise her zaman olduğu gibi sağduyunun sesiyiz, birliğin sesiyiz, beraberliğin sesiyiz, kardeşliğin sesiyiz. Hepinizi Parlamento'ya siyaset yapmaya çağırıyoruz. Her türlü sorunun tartışılma, çözülme yeri Meclis'tir” dedi. Erdoğan, MHP'ye yüklenmeye şöyle devam etti: “Birilerini bölücülükle ihanetle suçlamak sizlerin haddine mi? ABD terörist başını size teslim etti. Hangi yasa uygulamadaydı. İmralı'ya kim yerleştirdi. Bugün Kandil'e operasyon yapılabiliyorsa bu iktidarımızın diplomatik başarısıdır.”

“Türkiyeliyim demek niçin ihanet oluyor” diye soran Erdoğan, “Türkiye halkı' ifadesini kullanan Atatürk de mi bölücüydü' diye konuştu. Milli birlik sürecini provoke etmenin kimseye faydasının olmayacağını belirten Erdoğan, “Muhalefetin milli birlik sürecini desteklememesi hatta karşısında durması son derece manidardır. Biz Türkiye'ye, geleceğe ilişkin büyük umutlar taşıyoruz. İşte onun için inadına kardeşlik, inadına demokrasi, inadına açılım diyoruz” dedi.

Gece saati Merkez Bankası'nı soydular

Erdoğan MHP'nin iktidar ortağı olduğu koalisyon hükümeti dönemindeki ekonomik krizleri de şu şekilde anlattı: “Tarih 20 Şubat 2001... İktidarda MHP-DSP-ANAP var. Bazı bankalar, altını çiziyorum, mesai saati dışında Merkez Bankası'ndan çok yüklü miktarlarda döviz alımı yapıyorlar. Bir banka 1 milyar 63 milyon dolar, bir başkası 764 milyon dolar, bir başkası 426 milyon dolar... Liste uzayıp gidiyor... Mesai saatleri dışında Merkez Bankası'ndan alım yapılıyor. Dolar kuru, 685 bin TL. Bu alımların hemen ardından kriz patlıyor, dolar hızla yükseliyor ve 1 milyon 80 bin TL'ye çıkıyor. Bu 9 bankanın bir saat sonraki karı 1 katrilyon 153 trilyon TL. Birgün sonraki karları 1 katrilyon 635 trilyon TL. Bizi ülkeyi satmakla, ihanetle, hiyanetle suçlayanlara buradan sesleniyordum. İhanet ihanet diyorsunuz, peki bu nedir? Milliyetçiydiniz de bu ülkenin böyle göz göre göre soyulmasına neden seyirci kaldınız. Akşam karanlığında Merkez Bankası soyulurken milletim soyulurken milliyetçiliğinizi o an neden hatırlamadınız?”

Biz Dersim'e sizin gibi istatistik olarak bakmıyoruz

CHP'li Onur Öymen'in Dersim'le ilgili sözlerini de eleştiren Erdoğan şöyle konuştu: “41 bin kişi hayatını kaybetti demek belki anlam ifade etmiyor. Sizin hiç anneniz babanız kardeşiniz öldü mü? Siz kendinizi şehit anne babanın yerine koydunuz mu? Dersim'i istatistik gösterge olarak görenler, gündelik ifadelerle aşağılayanlar kendinizi Dersimli ana babanın evladın yerine koydunuz mu? Her ölüm erken ölümdür. Hele gençlerin ölümü tahammül edilemeyecek acıdır. Bunun bu şekilde böyle sürüp gitmesine tahammülümüz yoktur. Biz ekonomiye de güvenlik meselesine de istatistik olarak bakmıyor. Biz anaların diliyle konuşuyoruz.” Reşadiye'deki PKK saldırılarıyla ilgili olarak yapılan eleştirilere de sert tepki gösteren Erdoğan, “Sayın Baykal, devlet yönetimi bir ciddiyet gerektirir. Devlet ve hükümet aklına estiğini konuşmaz. Tespitlerini yapmadan delillerini bulmadan konuşmaz. Zira ülkede bir tane terör örgütü yok. Bunları tespit ederek açıklamaktır aslolan. Saldırıyı terör örgütü üstlenmiştir. Daha önce söylediğim gibi Reşadiye saldırısı bir provokasyondur. Açılıma yönelik bir PKK provokasyonudur. Milli birlik kardeşlik sürecine yönelik bir sapotajıdır.”/yeni şafak