Bu günle ilgili Aile Bakanlığı’nın hazırladığı ve ilk imzayı Başbakan Erdoğan’ın attığı bildirge erkeklerin imzasına açılacak. Hürriyet ve BM’nin düzenlediği ‘Gökyüzü Herkesindir’ konferansında şiddetle mücadelenin yolları tartışılacak.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun, “Biz de varız” bildirgesine imza attı. Bildirgeye duyarlı erkeklerden katılım bekleniyor. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü olan yarın Hürriyet Gazetesi ve Birleşmiş Milletler Dünya Nüfus Fonu (UNFPA) “Aile İçi Şiddete Son–Gökyüzü Herkesindir” konferansı düzenleyecek. İstanbulBahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenecek konferansta, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, UNFPA Türkiye Temsilcisi Dr. Zahidul Huque ile Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın birer konuşma yapacak. 
“Gökyüzü’nün yarısını kadınlar ayakta tutar” Çin atasözünün yer aldığı davetiye ile tanıtımı yapılan konferansta, Doğan Kitap tarafından yayımlanan ve Nicholas D. Kristof ile Sherly WuDunn tarafından yazılan, “Gökyüzünün Yarısı: Tüm Dünyada Kadınlar için Baskıyı Fırsata Dönüştürmek” adlı kitaba konu olan sivil toplum kuruluşları, grup ve bireyler de yer alacak.  Konferansta yazar Elif Şafak da bir söyleşi gerçekleştirecek.

İŞTE O BİLDİRGE

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde biz erkekler olarak, 
Kadına yönelik her türlü şiddetin acı ve ıstırap veren, yaşam hakkını tehdit eden, temel bir insan hakkı ihlali olduğuna,
Toplumu derinden yaralayıp zayıflatan, aile birliğini zedeleyen kadına yönelik şiddetin, anne ve çocuk sağlığını bozan son derece önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna,
Kadına yönelik şiddetin katı töre, gelenek gibi hiçbir gerekçe ile asla meşrulaştırılamayacağına inanıyoruz.
Kadınlar, hayat arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, geleceğimizi emanet ettiğimiz evlatlarımız, annelerimizdir. Bu nedenle,
Kadına yönelik şiddete ortak olmayacağız, seyirci kalmayacağız...
Kadına yönelik şiddete son vermek için el ele verelim..
Kadına Karşı Şiddetle Mücadelede, erkekler olarak üzerimize düşen görevi yapmak üzere kararlıyız, biz de varız.

 

hürriyet