"Akhisar’da neler oluyor?" başlığı altında kaleme alınan mektupta, Kaymakamlık Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili iddialarda bulunuldu. Kaymakam Mustafa Çek, valiliğe başvurdu ve müfettiş istedi.
 
Akhisar Kaymakamlığı’na, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi çalışanlarından biri imzasız bir mektup gönderdi. "Akhisar’da neler oluyor?" başlıklı mektupta, "Akhisar Kaymakamlığı’na bağlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’nde birkaç yıldan beri hizmet alımında çalışıyorum. İş korkusu nedeniyle ismimi veremiyorum. Ama dönen çark ve dolapları görünce iğreniyorum. Bir devlet dairesinde bu derecede olaylar dönüyorsa Başbakanımızın verdiği mücadelenin boşa kürek çekme olduğu kanısına vardım ve bu mektubu siz değerli büyüklerime yazdım" denildi.
 
Kendisi de dahil olmak üzere tüm personelin AK Parti teşkilatı adına işe alındığı öne sürülen mektupta, partide bu işlerin AK Parti yöneticisi F.T. tarafından yürütüldüğü iddia edildi. Mektupta, Erzurumlu olan çalışanların isimleri de sayılarak Merkez Müdürü B.B’nin de, F.T.’ye destek verdiği öne sürüldü.
 
Merkez Müdürü B.B.’nin özel hayatıyla ilgili bir takım iddialarda da bulunulan mektup, "Bu olaylar sadece birkaç tanesi. Lütfen gelin inceleyin. Daha neler duyacaksınız" cümlesiyle sona erdi.
 
TARAFLAR NE DİYOR?
 
AK Parti yöneticisi F.T., kendisiyle ilgili olarak yazılanların hepsini reddetti. F.T., şunları söyledi:
"Bu gibi imzasız karalayıcı, iftira dolu mektubun kamuoyu tarafından öğrenilmesi o kişilere prim vermektir. Kesinlikle şahsım hakkında yazılanlar doğru değildir. Merkezde 160 kişi çalışıyor. Kürt vatandaşımız da var, Laz vatandaşımızda var, birçoğu da Akhisarlı arkadaşlar. Beni Akhisarlılar çok iyi bilir. Özellikle özürlü vatandaşlarımıza karşı çok duyarlıyım. Şahsi çabalarım ve yazışmalarımla 50’ye yakın özürlü aracını getirip, ırk, din ve soy aramaksızın dağıttım. Kimsesizlere yardım için elimden geleni yaptım ve yapmaya devam ediyorum. Bu gibi imzasız, karalayıcı ve iftira dolu mektuplar, hizmet için çırpınan benim gibi kişileri de küstürecektir."
Merkez Müdürü B.B. de, devlet memuru olduğunu belirterek, sadece "Yazılanların hiçbirini kabul etmiyorum. Hepsi yalan ve düzmece. İftiralarla hiçbir yere varılmaz" dedi.
 
MÜFETTİŞ TALEBI
 
Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek ise imzasız mektup kendisine ulaşır ulaşmaz gerekli işlemlere başladığını söyledi. Çek, "Ciddi suçlamalar var. Valiliğe bir üst yazı ile başvurduk ve bakanlıktan müfettiş talebinde bulunduk" dedi.