MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ve Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen "Aydınlarla Yüz yüze" programına katıldı. Hükümet'in 2011 yılı seçimlerinden sonra İmralı'ya ve Barzani'ye anayasa değişikliği sözü verdiğini iddia eden Vural, "Bugün ne hazindir ki İmralı, Barzani, Talabani ya da başka merkezler biliyor ama bu milletimiz anayasa değişikliği ile neler yapılacağını bilmemektedir" dedi.

Program öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, genel seçime az bir süre kalmasına rağmen tarihinin açıklanmamasını eleştirdi. Vural, parti olarak seçimin 12 Haziran'da yapılması için teklif verdiklerini hatırlattı. Seçim sürecinde vatandaşların sorunlarının tartışılması yerine ben merkezci, üslup tartışmaları yapıldığını ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Türkiye'nin kader seçimine gittiğini kaydetti. Seçimde milletin, ''9 yıldan bu yana ülkeyi yöneten AKP hükümetinin, baskıcı, kibir dolu yönetim anlayışını yerine, daha demokratik, kendi sorunlarını çözmeye yönelik bir tercihin oluşup oluşmayacağına karar vereceğini'' dile getirdi. Cumhurbaşkanlığı ve başkanlık sistemi tartışmaları eleştiren Vural, "Sanal tartışmalarla seçmen tercihi manipüle ediliyor. Biz er meydanında siyaset yapmak istiyoruz. Er meydanından kaçmasın sayın başbakan. İşsizin, çiftinin hali ne olacak. Bunu tartışmak yerine maalesef yargıyı tartışıyorlar. Özellikle ana muhalefet partisi ile birlikte bireysel kutuplaşmalar ekseninde seçmen tercihi manipüle edilmek isteniyor" şeklinde konuştu.

''AKP'NİN ARTIK TEK BAŞINA İKTİDARI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR''
AK Parti'nin 2011 seçimlerinden sonra İmralı'ya Barzani'ye anayasa vaat ettiğini iddia eden Vural, "Vaat edilen bu anayasa değişikliğinin ne olduğunu da bu milletimize anlatması gerekiyor. Bugün ne hazindir ki İmralı, Barzani, Talabani yada başka merkezler biliyor ama bu milletimiz anayasa değişikliği ile neler yapılacağını bilmemektedir. Bundan sonar AKP'nin artık tek başına iktidarı söz konusu değildir. MHP dışında oluşacak parlementer çoğunluk da anayasayı tek başına değiştiremez. 28 Ocak'ta bizim açıklayacağımız seçim beyannamesi çerçevesinde, bu süreç içindeki gelişmeler, 2011 seçimlerinden sonra Türkiye'yi kimin yöneteceğine karar verilecektir. Ama AKP artık tek başına iktidar olamayacaktır" diye konuştu. Başbakan Erdoğan'ın 'milli hassasiyetler kaşınarak seçmen tercihleri değiştirilmek isteniyor' şeklinde açıklama yaptığını belirten Vural, "Sayın Başbakan mili hassasiyetlerden niçin korkuyor" dedi.