VAN'ın Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı timleri binlerce dönüm arazi üzerine ekili 2 milyar 20 bin kök dişi hintkeneviri yapılan operasyonla ele geçirildi. Tespit edilen hintkenevirlerinin sökümü çok sayıda asker ve köylü tarafından 5 gün sürdü. Sökülen hintkenevirleri yerinde yakılarak imha edildi. Yetkililer bu kadar hintkenevirinden 48 ton esrarın elde edileceğini söyledi.




Aynı operasyon kapsamında jandarma ekipleri, köyde 1.5 ton esrar da ele geçirdi. Jandarma şimdi hintkeneviri ve kubar esrarın kime ait olduğu yönünde araştırma başlattı.

Alınan ihbar üzerine harekete geçen jardarma ekipleri, Başkale'ye bağlı Hasanbey Köyü Yunus Emre Mezrası'nda tespit edilen hintkeneviri tarlalarına operasyon düzenledi. Binlerce dönüm araziye kimler tarafından dikildiği belirlenemeyen hintkenevirleri yüzlerce asker ve köylü tarafından 5 gün boyunca söküldü. 2 milyar 20 bin kök olan dişi hintkenevirleri toplandıktan sonra yerinde yakılarak imha edildi.

Son yılların en büyük hintkeneviri operasyonu kapsamında aynı köyde jandarma ekiplerinin yaptığı aramada, ot yığınları altında 1.5 ton esrar da ele geçirildi. Askeri yetkililer daha önce bu kadar çok sayıda hintkeneviri ekiminin yapılmadığını belirterek, yapılan operasyonunun çok büyük olduğunu söyledi.

Yakalanmaması halinde 48 ton esrar elde edilecek olan hintkenevirleri ile ilgili jandarma geniş çaplı soruşturma başlattı.
Hürriyet