400 yıllık tarihe sahip Ağaçlı Köyü"nde özellikle kış aylarında dere yatağına yakın evlerde oturan köylüler sıkıntı çekerken, yapılan proje ile köylünün dere yatağı sıkıntısı sona erecek. Dere ıslahı projesinin toplam 15 bin TL"ye mal olacağı belirtilirken, projeye Aydın İl Özel İdaresi 5 Bin TL destek verdi. Proje tutarının kalan kısmı ise köy bütçesi ve bağışlarla tamamlanacak. Dere ıslah çalışmasında suyun naklinde kullanılacak olan künklerin döşeme çalışmaları başlarken, künklerin döşenmesinin ardından üzerinin parke döşemeden oluşan yol olacağı belirtildi.
Ağaçlı Köyü"nde imece ruhunu yeniden canlandırdıklarını ifade eden Köy Muhtarı Mehmet Bilgiç; “Eskiden beri var olan imece geleneğini burada tekrar yaşatılmasında köylümüz traktörleri ve iş gücü ile destek veriyorlar. Künklerin döşenmesinden sonra parke taşı döşeyerek yolumuzu hizmete açacağız. Yaklaşık 200 metre uzunluğunda olacak olan bu yola Sevgi yolu ismini vereceğiz” dedi.
Muhtar Bilgiç, köyde yapılan dere ıslah çalışmaları için destek veren ilçe Kaymakamı Mehmet Demirezer ve İl Genel Meclis Üyelerine teşekkür etti.