Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), İmar bankası bonozedelerine 4. etap ödemelere yarın başlayacak.

TMSF'den yapılan yazılı açıklamada, ilk üç etap içinde yer almamakla birlikte, İmar Bankasından karşılığı bulunmayan hazine bonosu alanlardan, TMSF'ye daha sonra başvuruda bulunan veya eksik evraklarını tamamlamış durumda olan 774 kişiye, 4. etap ödeme kapsamında, yarın Ziraat Bankası aracılığıyla toplam 38 milyon 808 bin 586,36 YTL ödeme yapılacağı kaydedildi.

Açıklamada, İmar Bankasından karşılıksız hazine bonosu alıp, TMSF'ye başvuruda bulunan hak sahiplerine ilk üç etapta Ziraat Bankası aracılığıyla aktarılan ödemeler sonucunda, 30 Kasım 2007 itibariyle 17 bin 564 hak sahibine toplam 686 milyon 973 bin 748,52 YTL tutarında ödemenin fiilen gerçekleştirildiği belirtilerek, gerçekleşme oranının adet bazında yüzde 95,71'e, tutar bazında ise yüzde 94,16'ya ulaştığı ifade edildi.

Verilen bilgiye göre, 4. etapta ödeme yapılacak hak sahiplerinin İmar Bankası nezdindeki hesap numaraları ile ödeme yapacak Ziraat Bankası şubelerinin listesi TMSF'nin http://www.tmsf.org.tr/ internet sitesinde yer alıyor.

Yeni başvuranlar ile eksik evraklarını tamamlayanların yer alacağı 5. etap ödemenin 2008 yılı Ocak ayı içinde yapılması planlanıyor.

Mahkeme ve icra takiplerine dayalı başvuruların ise Bankacılık Düzenleme ve Denetelem Kurulu (BDDK) ve/veya Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) yapılması gerekiyor.
AA