Diyarbakır'da evinin altındaki kuran kursuna gelen 2 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 23 yıl 5 ay hapis cezasına çarptıran köy imamı 41 yaşındaki A.O. ile ilgili mahkeme gerekçeli kararını açıkladı. Kararda imamın kendini aklamak için mahkemeye sunduğu el yazısı not ile mağdurlardan birine yazdığı ve inkar ettiği notun kriminal incelemesinde aynı kişi tarafından yazıldığının tespit edildiğinin anlaşıldığı belirtildi.

Diyarbakır'ın bir köyünde imam olarak görev yapan evli 3 çocuk babası A.O., 2012 yılı yaz dönemi uran kursuna katılan 13 yaşındaki D.T. ve Z.D.'ye cinsel istismarda bulunmak suçundan geçen Haziran ayında 23 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. İmam A.O.'yu hapis cezasına çarptıran Diyarbakır 7′nci Ağır Ceza Mahkemesi gerekçeli kararını açıkladı.

‘Z HANIM ÇOK TATLI BİRİSİNİZ'
Olayla ilgili delilleri değerlendiren mahkeme, sanığın mağdurlardan Z.D.'nin defterine, "Z. hanım çok tatlı birisiniz, çok sevecen, yanlış anlamayın ama sizi çok sevdim, cana yakın…. Size karşı hislerimi sorarsınız, iyi kanı…" diye yazılar yazdığının mağdur tarafından iddia edildiğini vurguladı.
Sanığın suçsuzluğunu ispat etmek için mahkemeye sunduğu ve mağdur D.T.'ye yazdığını iddia ettiği, "Bak kardeşim Allah rızası için bir daha kuran kursuna gelme. Allah rızası için çocuklarıma acı. Beni tehdit ediyorsun. Sizi Allah'a havale ediyorum. Ama bir daha gelmeye devam edersen müftülüğe, olmazsa öğretmenine, olmazsa son çarem seni babana şikayet ederim. Haberin olsun Sizi Allah'a havale ediyorum" yazılı notu da inceleyen mahkeme, bu konudaki kanaatini açıkladı.

İKİ YAZI DA AYNI ELDEN ÇIKMIŞ
Kararda sanığın mağdur Z.D.'ye yazdığı ve reddettiği not ile mahkemeye sunduğu notun Emniyet Genel Müdürlüğü'ne kriminal incelemeye gönderildiği, incelemede sanığın suçsuzluğunu ispat için mahkemeye verdiği yazı ile reddettiği yazının aynı kişinin elinden çıktığının tespit edildiği vurgulandı.
Kararda, "Dosyadaki yazının sanık tarafından inkar edilmesi üzerine, sanığın sunmuş olduğu samimi yazı örneklerinin mukayesesi için yaptırılan kriminal inceleme sonucunda, "Bak kardeşim, Allah rızası için…." şeklinde başlayan ve sanığın mahkememize sunmuş olduğu yazı örneği ile sanığın inkar etmiş olduğu yazının aynı şahsın elinden çıktığı tespit edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.
Kararda suçun oluşturduğu tehlikenin ağırlığı, sanığın mağdurlar üzerinde eğitici ve öğretici yükümlülüğünü kötüye kullanması ve suçun birden çok kez işlenmesi nedeniyle, sanığa alt sınırdan uzaklaşılarak ceza verildiği ve 5 kez ceza artırımı yapıldığı belirtildi.