Aydın"da çeşitli sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı eylemde İsrail"in operasyonu ve İskenderun"daki terör saldırısı kınandı. Aydın Merkez Beycamii"nde Öğle Namazına müteakip İsrail donanmasının Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren Mavi Marmara adlı gemiye düzenlediği operasyonda hayatını kaybedenler ve İskenderun"daki terör saldırısında şehit olan 7 asker için gıyabi Cenaze Namazı kılındı.
İMAMDAN TERÖRE KINAMA
Beycamii"nde düzenlenen törende gıyabi Cenaze Namazını kıldıran sendika üyesi din görevlisi Recep Gezer"in terörü kınayan açıklamaları duygusal anların yaşanmasına neden oldu. İskenderun"daki saldırı ve İsrail"in operasyonunu kınayan Gezer, “Terörist İsrail devleti, Türkiye"nin son dönemde bölgesinde almakta olduğu role karşı; bizimle sanki bir savaş halindedir. Gün geçmiyor ki; ülkemizde bir şehit cenazesi yurdumuzun bir bölgesinden bir başka bölgesine gitmesin. Gerek bu olayların arkasında gerekse kuşatılmış, tam bir açık cezaevine çevrilmiş Gazze halkına son yapılanları görüyorsunuz. On"lara yardım için ülkemizden çıkan yiğitleri maalesef yapılan müdahale ile şehit ettiler. Tam bilinmemekle birlikte 16 veya 19 kişi hayatını kaybetti ve bunların 9"u Türk"tür. Orada Aydın"dan da Muzaffer Arslan adında bir kardeşimizde bulunuyor. Belki şehit edilen kardeşlerimizden birisi de O"dur. Allah şimdiden hepsinin şahadetlerini kabul etsin” dedi.
Şehit askerler ve operasyonda ölenler için kılınan gıyabi Cenaze Namazı"nın ardından öfkeli kalabalık, sloganlarla cami avlusunu terk ederek; meydanda toplandı. Vatandaşların da katılımıyla oluşturulan büyük kalabalık, yapılan açıklama ve atılan sloganlarla İsrail ve terör örgütü PKK"yı protesto etti.
Grup adına ortak basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi Süleyman Alkoç, “Terörist devlet İsrail"in Filistin'e insani yardım götüren gemiye yaptığı baskını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Mazlum Filistin halkına insani yardım götürmekten başka amacı olmayan ve İsrail askerleri tarafından vahşice öldürülen şehitlerimize Allah"tan rahmet, yakınlarına, milletimize ve tüm İslam alemine başsağlığı dilerken, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Bu saldırı tüm insanlığa karşı yapılmış bir saldırıdır. Başta milletimiz olmak üzere bütün insanlık bu vahşete seyirci kalmayacak, gerekli tepkiyi gösterecektir” şeklinde konuştu.
Yapılan açıklamanın ardından şehit askerler ve İsrail saldırısında hayatını kaybedenler için dua edildi. Sloganlar atan grup, olaysız bir şekilde dağıldı. iha