Konya'nın Halkapınar ilçesindeki bir caminin imamı, cuma hutbesinde Afrika'daki insanların zor durumda olduğunu anlattıktan sonra cemaatten cep telefonlarını açarak, Afrika halkı için açılan yardım kampanyasına mesaj göndererek katılmalarını istedi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ilçe merkezindeki TOKİ Camisi'nde görevli İmam Raşit Gökmeşe, cuma namazında hutbede oruç tutmanın bir amacının da açların halinden anlayabilmek olduğunu anlattı.

Afrika'da her 5 dakikada bir çocuğun açlıktan öldüğünü ifade eden imam Gökmeşe, Afrika'lıların Türklerden yardım beklediklerini vurguladı.

''Lütfen şimdi hep birlikte cep telefonlarımızı çıkartalım ve Afrika yazıp 5601'e mesaj gönderelim'' diyerek cemaatten Afrika halkı için başlatılan yardım kampanyasına katılmalarını isteyen Gökmeşe, cemaate her bir mesajın 5 lira olduğunu hatırlattı.

İlk etapta imamın bu talebi karşısında kısa bir şaşkınlık yaşayan cemaat, kapalı olan telefonlarını açtıktan sonra mesajlarını göndererek Afrika için yardımda bulundu.

Gökmeşe, namaz sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, cemaatten yardım isteğinin önceden planladığı bir şey olmadığını, hutbe sırasında aklına geldiğini belirtti.

Heyecanlarını kaybetmeden hayır işini yapmaları için, hutbede cemaatten böyle bir istekte bulunduğunu dile getiren Gökmeşe, ''İnsanlar 'Cuma sonrası o heyecanlarını, hissiyatlarını kaybetmeden işlerine güçlerine dalıp unutmadan mesajlarını sıcağı sıcağına atsınlar' istedim ve o anda verdiğim kararla cep telefonlarını açmalarını ve Afrika yazıp 5601'e göndermelerini istedim. Afrika için '3-5 mesaj ne gönderilirse, fayda faydadır' amacıyla bu eylemi gerçekleştirdim'' dedi.