42 yaşındaki imam Muhammed Hanif Han'ın, Stoke on Trent şehrindeki camide suçu işlediği belirtiliyor.

İmam ayrıca çocuğun o zaman 15 yaşındaki kuzenine tecavüze kalkışmak suçuyla da itham ediliyor.

Dün mahkemeye çıkarılan imam Han, kendisine yöneltilen sekiz ayrı suçu inkar ederek masum olduğunu savundu.

İmama yöneltilen üç tecavüz, dört tecavüz girişimi ve bir çocuğa karşı cinsel eylemde bulunmak suçlarının 1 Temmuz 2009 ve 16 Ekim 2009 tarihleri arasında işlendiği kaydediliyor.

Camiye Kur'an-ı Kerim öğrenmek için gelen çocukların akşam kurslarına katıldığı ve suçların kurs bittikten sonra işlendiği belirtiliyor. İddia makamına göre, sanık imam çocuğu kapısında 'özel' yazan bir oturma odasına götürüyordu ve güvenlik kameraları tarafından görüntülenemeyen farklı yerleri seçiyordu.
Ekim 2009'da çocuk babasına olanları anlattı. Aile, çocuğun bir akşam imamın evinde kaldıktan sonra camiye gitmek istemeyen kuzeninin de aynı istismara maruz kaldığını anladı. Şimdi 13 yaşında olan çocuk, ifadesinde cinsel istismarın yaklaşık iki ay sürdüğünü söyledi.

İmamın İngiltere'deki Müslüman toplum içinde önemli bir isim olarak kabul edildiği kaydedilirken, ailelerin de çocuklarını emanet etmek konusunda güven duydukları belirtildi.

19 Ekim 2009'da tutuklanan imamın yargılanmasına devam ediliyor. Jüri heyeti, çocukların polise verdikleri ifadeleri dinleyecek ve camideki güvenlik kamerası görüntülerini izleyecek.