Aydın İl Müftülüğü tarafından il genelinde görev yapan imam ve müezzinler arasında Ezanı güzel okuma, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışması yapıldı. Aydın merkez Evliya Çelebi Camii'nde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren din görevlileri ödüllendirilirken, bölge yarışmasında Aydın'ı temsil edecek kişiler de belirlendi.
Duyurunun iyi yapılmaması nedeniyle yarışmalar beklenen ilgiyi görmezken, daha önceki yarışmalarda tıklık tıklım dolan camiye bu yarışmada çok az sayıda dinleyici katıldı. Yarışmaya katılan din görevlileri de organizasyonun yetersizliğinden dert yandılar.
Aydın Müftülüğü ve Aydın İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde görevli meslek dersleri öğretmenlerinden oluşan jüri huzurunda Hafızlık, Ezanı güzel okuma ve Kura'nı Kerim'i güzel okuma olmak üzer 3 ayrı kategoride yarışma yapıldı. Hafızlık yarışmasında Köşk Müftülüğü'nde görevli Nail Özdemir birinci, Nazilli Müftülüğü'nde görevli Ahmet Efeoğlu ikinci, Sultanhisar Müftülüğü'nde görevli Bünyamin Aşçı üçüncü oldu. Ezanı Güzel okuma yarışmasında; Aydın Müftülüğü'nde görevli Numan Doğan birinci, Çine Müftülüğü'nde görevli İsmet Çiçek ikinci, Bozdoğan Müftülüğü'nde görevli Muammer Kır üçüncü oldu. Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında ise Çine Müftülüğü'nde görevli Durmuş Ali Kavaklı birinci, Nazilli Müftülüğü'nde görevli Nurullah Avcı ikinci ve Kuşadası Müftülüğü'nde görevli Ramazan Yavaş üçüncü oldu.
Yarışmada dereceye girenler çeşitli hediyelerle ödüllendirilirken, birinci seçilen din görevlilerinin bölge yarışmasında Aydın'ı temsil edeceği bildirildi.