Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, AA muhabirine, zorunlu eğitim ve öğretim süresini "4+4+4" modeliyle 12 yıla çıkartan "İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un kabul edilmesinin ardından yeni eğitim öğretim yılı öncesinde velilerden gelen talepler doğrultusunda imam hatip ortaokullarının oluşturulduğunu söyledi.

Tüm okullarda olduğu gibi imam hatip ortaokullarına kayıtların sürdüğünü anlatan Töre, "İmam hatip ortaokullarına vatandaşlardan ilgi ve istek çok fazla. Bu nedenle de birçok ilçemizde bunun hazırlığını yaptık. Ortaokulları, merkezi bir yönetimle değil, kaymakamlıklarımız ve milli eğitim müdürlüklerimize gelen istek ve talepler üzerine oluşturuyoruz. Bu çerçevede Aydın'da, 11 ilçede imam hatip ortaokullarını açıyoruz" dedi.

-"Akademik eğitimde geri kalmayacaklar"

Töre, imam hatip ortaokullarında verilecek eğitime de değinerek, bu okullardaki eğitim öğrenim gören öğrencilerin, akademik dersler açısından diğer çocuklardan geri kalmalarının söz konusu olmadığını ifade etti.

İmam hatip ortaokullarında okuyacak öğrencilerin zorunlu ve seçmeli derslerle birlikte haftada 40 saat ders alacaklarını belirten Töre," İmam Hatip ortaokulunda okuyan öğrencilerin akademik olarak bilgi eksikliği oluşmayacak. Artı bunun üzerine dinlerini öğrenecekler. Öğrencilerin maneviyat ve akademik bilgi ile donatılmasının, Türkiye'nin geleceği için hayırlara vesile olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

 

 aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png