Merkezi sistemle ezan okunan ilçede, 20.28’de okunması gereken akşam ezanı, imamın dalgınlığı nedeniyle 20.18’de okundu ve arkasından ramazan topu atıldı. Bunun üzerine bazı vatandaşlar, imsakiyeye bakmadığı için durumun farkına varamadı ve orucunu açtı. Ancak, 10 dakika sonra tekrar ezan okunması ve topun atılmasıyla vatandaşlar şaşkınlık yaşadı.
 
Tosya Müftüsü Mehmet Korkmaz, iftar saatinde görevlinin saate yanlış bakması neticesinde, akşam ezanının 10 dakika erken okunduğunu söyledi.
 
Ezanın yarıda kesilmesine rağmen hatanın telafi edilmesiyle 10 dakika sonra tekrar okunduğunu ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:
 
"Tabii cemaatimiz bizi aradı. Bizler de kendilerine gereken cevabı verdik. Yanlış, şunu hemen ifade edeyim. Bu akşamki arkadaşımız, 30 senedir görevde olan duayen bir arkadaşımız. Fakat insanın hayatında bu kadar ufak tefek hatalar olabiliyor. İşte bu akşam da böyle bir hata meydana geldi. Fakat Allah’a şükür Tosya halkımız uyanık. Ezanda okunsa saate bakmadan iftar açma cihetine gitmezler. Genel itibariyle çoğunluk orucu açmadı. Çok az orucu açanlar oldu. Bu arkadaşlarımız da inşallah bir gün kaza etmek suretiyle bu hata telafi edilecektir. Arkadaşımız adına Tosya müftüsü olarak halkımızdan, bu hatadan dolayı özür diliyoruz. İnşallah böyle bir hata bir daha yaşanmaz."
 
Orucunu erken açan vatandaşlardan Levent Çağlar ise bu akşam genelde ramazanda rastlanan ilginç bir olay yaşadıklarını dile getirdi.
 
Çağlar, müftülükten gerekli bilgileri alarak, İslamın gerektirdiği şekilde ibadetin gereğini yapacaklarını kaydetti.